Ciurel nu se mai întoarce la şefia CEO! E definitiv!

Este sigur! Laurenţiu Ciurel nu mai poate reveni pe postul de director general al CE Oltenia. Curtea de Apel a respins, marţi, apelul lui Ciurel, iar decizia instanţei este definitivă.

Laurenţiu Ciurel a pierdut procesul cu CE Oltenia, în care cerea anularea deciziilor Consiliului de Supraveghere (CS), prin care a fost schimbat din funcţie pe 4 decembrie 2015. Ciurel a fost demis de Consiliul de Supraveghere pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă. În 2014 CE Oltenia a înregistrat o pierdere de 690 de milioane de lei, iar în 2015 de 960 de milioane de lei. La începutul anului, inspectorii ANAF a descoperit că directorii din CE Oltenia şi membrii CS şi-au calculat eronat indicatorii de performanţă şi au luat mai mulţi bani. Printre cei care au de returnat bani e şi directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, care trebuie să dea înapoi peste 70 de mii de lei. Şi fostul director de la energie, Aurel Medinţu, are de returnat bani, dar el nu numai că nu i-a dat înapoi, dar a şi încasat, ilegal potrivit procurorilor, 120 de mii de lei. Directorul Laurenţiu Ciobotărică a fost trimis în judecată pentru că a dat aceşti bani, dar suma nu a fost recuperată de la Medinţu, care a şi colaborat cu anchetatorii.

 DOSAR

Ciurel mai are un al doilea proces cu CE Oltenia, după ce compania i-a suspendat contractul individual de muncă până la finalizarea procesului în dosarul Rovinari-Turceni, unde acesta este judecat alături de Victor Ponta, Dan Şova, Dumitru Cristea şi Octavian Graure.

 CANDIDAT

Cum nu mai poate reveni în fruntea CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. El şi-a depus intenţia de a candida pe listele PSD, partidul care l-a numit pe funcţia de la CEO.

„Acum ce face, candidează? A terminat CEO, termină şi PSD. Salariaţii din CEO au început să plângă când au auzit că a pierdut procesul“

Constantin Mitrescu, lider sindical

Vizualizări: 2,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: