Numiri provizorii la cariere! Sucursalele, funcţionale de luni

Sucursalele miniere din cadrul CE Oltenia vor deveni funcționale din data de 19 septembrie, spun surse din companie. Tot atunci vor fi desemnați și șefii de cariere. Conducerea executivă a făcut schimbări, dar susţine că sunt provizorii. De remarcat sunt schimbările la cele două caiere cu probleme, Jilţ Sud şi Jilţ Nord.  

Două sucursale miniere au fost înființate la începutul acestui an. Este vorba de Motru - Jilț și Roșia - Rovinari. Până acum au fost stabiliți doar directorii acestor sucursale, la conducerea unităților miniere rămânând tot vechii directori. Acum câteva zile, conducerea companiei a făcut unele schimbări la conducerile carierelor. Pe surse se vorbește că au fost schimbați și directori ale căror contracte de muncă nu au încetat.

Directorii de la Jilţuri, schimbaţi

Astfel, Dumitru Dragu, directorul carierei Jilț Nord, a fost trimis la Cariera Roşia, iar Viorel Vulpe de la UMC Jilţ Sud a ajuns la Cariera Husnicioara. Fostul director, Costel Mitroi, a plecat din companie, luând plăţile compensatorii. Mutarea lui Vulpe de la Jilț Sud la Husnicioara i-a surprins și pe sindicaliștii mehedințeni. Cariera Jilț Sud este blocată de proprietarii de terenuri de mult timp, iar Vulpe nu a reușit să o deblocheze. Mai mult, acesta a condus și cariera Jilț Nord pe care a lăsat-o pe mâinile lui Dumitru Dragu, tot cu probleme de acest gen. "Să-l vedem la treabă, de luni încolo o să vină. O să discut cu dumnealui să vedem ce își propune, deși ei vorbesc de eficientizare și îl aduc pe un om care face naveta 200 de km în fiecare zi, presupun că nu o să-și ia chirie aici. El a mai avut o carieră, s-a plimbat de la Jilț Nord la Jilț Sud, cu probleme. Nu vreau deocamdată să vorbesc de chestiunea cu probleme până nu vom vedea ce vrea să facă cu unitatea noastră. Dacă este adus cu o tentă anume, o să ne dăm seama", a explicat Paul Constantinescu, lider sindical la cariera Husnicioara.    

Noul şef de la Jilţ Nord este Petre Ceaușescu, iar Ion Pecingină ar fi preluat cârmele problematicii cariere Jilț Sud. La Cariera Roşiuţa a fost desemnat Constantin David, cel care conducea unitatea după ce Mihai Dafinoiu a fost numit la șefia Sucursalei Motru Jilț. Rotirile de cadre ar urma să devină operabile, începând cu 19 septembrie. Tot de atunci îşi vor începe activitatea, așa cum trebuie, cele două sucursale miniere.

REACŢIE

"Numirile conducătorilor de UMC sunt temporare până la definitivarea concursurilor pe post. Au fost necesare schimbări în urma încetării CIM-urilor (n.red. Contractelor Individuale de Muncă) unora dintre ocupanții acestor posturi", a declarat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CE Oltenia.

Vizualizări: 7,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: