Ciurel rămâne cu amenda pentru discriminare

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, rămâne cu amenda de 2.000 de lei aplicată de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD). Laurenţiu Ciurel a contestat decizia CNCD, dar a pierdut. Între timp, CE Oltenia condus de Ciurel a mai încasat o amendă de 5.000 de lei în urma unei plângeri a PNL Gorj. În ambele situaţii, directorul Ciurel a acordat drepturi băneşti doar anumitor salariaţi. În total sunt trei amenzi, două pentru complex şi una pentru Ciurel. 

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a pierdut la prima instanţă procesul intentat Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării. Pe 26 iunie Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia lui Ciurel, dar decizia poate fi atacată cu recurs. Ciurel a fost amendat în februarie cu 2.000 de lei după ce FNME a depus plângere la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Plângerea era bazată pe discriminarea sindicatelor, administraţia reţinând cotizaţia pentru unele organizaţii şi pentru altele nu. În plus, complexul a acordat la sfârşit de an primă doar unor lideri de sindicat, agreaţi de conducere, ceea ce a adus o amendă şi la CE Oltenia. Declaraţiile lui Ciurel, privitoare la liderii sindicali, au fost considerate hărţuire. El a spus de mai multe ori că nu discută cu anumiţi lideri de la FNME pentru că nu mai reprezintă pe nimeni şi că îşi alege sindicaliştii cu care discută.

Măsurile lui Ciurel au adus o a doua amendă pentru companie. CEO a primit-o pentru că a acordat prime de 100 de lei de 8 Martie anumitor angajate din complex, doar acelora care făceau parte din anumite sindicate.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: