Gorjul a atras 110 milioane de euro, bani europeni

O echipă formată din mai mulţi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a fost prezentă ieri în judeţul Gorj pentru a vedea proiectele implementate pe fonduri europene de către Consiliul Judeţean Gorj, primăria Târgu Jiu şi mai multe primării din judeţ. Primul obiectiv vizat a fost Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, obiectiv a cărui valoare a fost de 16.164.886,74 de lei.

Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia și-a trimis ieri mai mulți reprezentanți în județul Gorj să vadă stadiul implementărilor proiectelor finanțate cu bani europeni. Potrivit reprezentanților Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, în perioada 2007-2013 în județul Gorj s-au desfășurat 69 de proiecte. Printre aceste proiecte se numără reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Centrul de Servicii Sociale integrat din Târgu Jiu, modernizare rețele stradale în municipiul Motru, Ștrandul din Motru, Reabilitarea Grupului Școlar Turceni, Centrul  de Copii din Țânțăreni precum și două pensiuni în Rânca. Șeful  Departamentului Politici Regionale și Comunicare din cadrul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a precizat, în cadrul întâlnirii de ieri, că, la nivelul regiunii, absorția fondurilor europene pe Programul Operațional Regional este de 63%. ”La nivelul regiunii au fost depuse 566 de proiecte în valoare de peste 750 de milioane de euro. În județul Gorj au fost finanțate 69 de proiecte în valoare de aproximativ 110 milioane de euro. Când spun 110 milioane de euro mă refer strict la suma nerambursabilă, bineînțeles că la aceasta se adaugă contribuția beneficiarilor. Pot să vă spun că au fost și 28 de proiecte pe domeniul micilor afaceri”, a spus Marilena Alecu, șef Departament Politici Regionale din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia.

Proiecte cu risc

Conducerea agenției a spus că sunt și câteva proiecte în județ care riscă să rămână nefinalizate, fără a preciza însă care sunt acestea. ”Programul Operațional Regional 2007-2013 se aproprie de sfârșit, din păcate sunt și câteva proiecte puțin întârziate și chiar în pericol de a nu se finaliza. În cadrul comitetului de monitorizare a fost emisă o instrucțiune, în luna septembrie va fi pregătită lista proiectelor cu risc de nefinalizare până în decembrie 2015”, a spus Marilena Alecu, șef departament Politici Regionale și Comunicare din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: