Cât spune CEO că va economisi după reorganizarea transportului

Două milioane de lei estimează administraţia CE Oltenia că va economisi în următoarele 6 luni, după reorganizarea transportului în unităţile energetice şi miniere. O parte din curse vor fi scoase, iar altele vor fi comasate, mai ales după plecarea celor circa 2000 de salariaţi la începutul acestei luni.

Cei din administraţia complexului au făcut mai multe şedinţe pe zone cu şefii de subunităţi pentru „a optimiza” transportul salariaţilor de acasă la serviciu şi invers. Ion Ruşeţ, director în cadrul companiei,  a spus că până la finele acestei luni se va cunoaşte clar ce curse vor fi scoase. Tot Ruşeţ a spus acum câteva săptămâni că au existat solicitări, dând exemplu Termocentrala Turceni, în privinţa renunţării la anumite curse. „Vom lua o decizie finală până pe data de 30 iunie. Este o economie. În momentul de faţă discutăm despre o economie pe 6 luni care depăşeşte două milioane de lei”, a explicat Ion Ruşeţ.

Sindicaliştii spun că indiferent de metoda aplicată de administraţia CE Oltenia pentru a optimiza transportul salariaţilor, important este să respecte clauzele Contractului Colectiv de Muncă (CCM) prin care le-a fost asigurată această facilitate. „Eu am un singur punct de vedere legat de acest aspect. Aşa cum am negociat în Contractul Colectiv de Muncă, compania trebuie să asigure transportul gratuit pe o distanţă pe sens de 60km tuturor salariaţilor din CE Oltenia. În rest, să facă ce vor, să le învârtă cum vor, să se spele şi pe cap cu ele”, a comentat Nelu Roşca, lider sindical la cariera Roşiuţa.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: