Ciurel: Un complex integrat nu se poate conduce de la 300 km

Fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost prezent miercuri la mitingul de protest iniţiat de liberalii gorjeni, împotriva mutării sediului companiei la Bucureşti. Ciurel a fost acid la adresa ministrului Energiei, Victor Grigorescu, despre care a spus că până nu demult făcea cafele pentru invitaţii fostului ministru.

Laurenţiu Ciurel a venit în Piaţa Prefecturii alături de Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energetice. Au preferat să stea undeva mai în spatele mulţimii. Fostul manager a criticat intenţia conducerii CE Oltenia de a muta sediul companiei din Gorj, dar şi atitudinea ministrului energiei legată de acest aspect. "Ar trebui totuşi să încercăm să avem o comunicare, să avem dialog, să-i chemăm, să mergem, eu îmi ofer suport să explic, oamenii sunt bine intenţionaţi, poate chiar cred că dacă se mută în București găsesc, vorba lui Medințu, pe Dorobanţi, energeticieni. Nu e așa, știm foarte bine că nu e așa, specialiștii sunt aici, unde se formează, n-au unde să fie în București. Nu poți să lucrezi la bancă sau să lucrezi la nu știu ce Piața Matache și să devii specialist în energie. Aici unde poți să faci o experiență, să faci niște zeci de ani în carieră, sau în termocentrală. Sunt aberaţii. Și autismul de care dă dovadă, că e autism de care dă dovadă corpul ăsta ministerial... Am văzut ce a postat astăzi ministrul. Păi ministrul ăsta făcea cafele acum 7-8 luni, la cei care veneau pe la Răzvan Nicolescu. Ar trebui să explicăm mai bine că un complex integrat nu se poate conduce de la 300km", a declarat Laurențiu Ciurel.

Ministrul o drege cu... biroul
Ministrul Energiei a susţinut într-o postare pe facebook că deschiderea unui „birou în Bucureşti” ar da „o şansă reală” CE Oltenia de a păstra locurile de muncă. „Unde era Complexul Energetic Oltenia când la București s-a decis în defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia când în Parlament sau la Autoritatea de Reglementare în Energie se discuta despre viitorul cărbunelui românesc? Unde erau specialiștii Olteniei când, la Bruxelles, unii și alții vorbeau de condițiile de mediu de la grupurile energetice? Dacă CEO ar fi avut un birou în Capitală, soarta Complexului nu ar fi fost astăzi așa de grea”, susţine ministrul Grigorescu.
Doar că nu înfiinţarea unui birou în Bucureşti este problema, ci dorinţa unora de a muta sediul social în capitală. În mod ciudat, ministrul susţine că va rămâne la Târgu Jiu conducerea companiei, atunci apărând întrebarea de ce nu este suficient un punct de lucru la Bucureşti.
ATAC LA FNME
Revenind la Ciurel, acesta a criticat şi lipsa de implicare la acest miting a sindicatelor din FNME. "S-au cam ales apele, s-a cam ales bobul de neghină. Se cam vede cine e cu firma, cine e cu societatea şi cine s-a făcut doar că e cu firma", a comentat acesta.
REACŢIE
Vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu, a spus că nu mutarea sediului este cea mai mare problemă în prezent şi le-a cerut liderilor politici şi celor care se dau preocupaţi cu soarta mineritului şi energiei să iasă în stradă pentru mixul energetic şi pentru păstrarea locurilor de muncă.

Vizualizări: 2,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: