Ciurel vrea să distrugă şi Pandurii?

Acţiunile managerului CEO menite să distrugă sindicatele din minerit şi energie nu s-au bucurat de succes în 2013. Dar, dacă nu le-a distrus, măcar i-a speriat suficient pe sindicalişti pentru ca pe viitor să nu aibă surprize din partea lor. USMO nu mai este ce a fost, iar forţa sindicatelor a slăbit vizibil pe parcursul anului.

Laurenţiu Ciurel pare să fie conştient că nu va putea distruge definitiv sindicatele, dar ţinta sa, după cum s-a văzut clar în 2013, este alta – capul lui Marin Condescu. După ce s-a luptat cu el pe toate planurile în 2013, în special pe linie de sindicate, acum Ciurel pare să aibă o altă ţintă în misiunile sale distructive – echipa de fotbal Pandurii. Pentru că la acest capitol nu i-a găsit încă puncte slabe lui Condescu, deşi a făcut eforturi susţinute care au dus chiar la arestarea pentru 24 de ore a liderului de sindicat, Ciurel şi-a schimbat strategia pentru noul an şi deja joacă  murdar.

Luând în calcul excesul de zel de care s-a dat dovadă la redactarea unei hotărâri AGA care trebuia să fie simplă, şi complicarea acesteia cu paragrafe care nu erau nici necesare nici conforme cu realitatea, rămâne acum o întrebare fără răspuns: Oare cei de la CEO şi Consiliul Judeţean Gorj chiar asta au urmărit când au redactat respectivul document, excluderea echipei din competiţii şi mai apoi desfiinţarea acesteia?

Considerând că e suficient de speriat ca să nu mai fie vigilent, Ciurel i-a strecurat lui Condescu în ultima hotărâre AGA câteva pasaje care nu sunt conforme cu nici o lege şi care, odată oficializate prin statutul clubului Pandurii, ar putea duce la excluderea din competiţii a echipei de fotbal. E clar că totul a fost o acţiune concertată a lui Ciurel şi Călinoiu care au pus probabil la cale împreună aceste acţiuni care ar avea ca finalitate desfiinţarea echipei Pandurii.

Cunoscând acţiunile anterioare ale lui Ciurel, minciunile cu care iese fără nici un pic de ruşine în public, sunt convins că nu ar avea nici o jenă să spună, dacă s-ar ajunge la dezafilierea echipei Pandurii, că nu e vina sa, ci a celor care au oficializat acele greşeli în documentele clubului. Totul se leagă în această strategie perversă de distrugere a echipei de fotbal, mai întâi Ciurel îl invită pe Călinoiu în AGA, apoi forţează acţionarii să-l primească după care modifică hotărârea AGA în aşa fel încât clubul să poată fi atacat la FRF şi UEFA şi apoi dezafiliat, şi inevitabil desfiinţat pentru că echipa nu ar mai avea în ce competiţie să mai joace. În tot acest timp trâmbiţează peste tot că CEO finanţează în continuare Pandurii şi că o va face şi pe viitor, dar în anumite condiţii. Condiţii care n-au nici o legătură cu legalitatea, dar asta e o altă problemă a lui Ciurel, el are legile lui.

Face asta pentru a nu-l lua oamenii cu pietre când va ajunge la desfiinţarea echipei. Cum îl cunoaştem drept “o persoană cu coloană vertebrală şi caracter”, Ciurel nu ar avea nici o reţinere să spună după aceea că el “a făcut totul ca echipa să existe, a oferit banii şi chiar a mai adus acţionari la club, dar Condescu nu a fost atent şi a permis strecurarea unor greşeli grave în statut”. Nu-i aşa că recunoaşteţi ca posibil un astfel de discurs?

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: