CJAS Gorj nu mai eliberează carduri europene de sănătate

Gorjenii care intenţionează să plece în concediu în străinătate nu vor mai putea intra în posesia Cardului european de asigurări de sănătate, ci doar a unui certificat provizoriu de înlocuire a acestuia. Asta întrucât la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj a expirat contractul de furnizare şi distribuire a Cardului european.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj nu mai eliberează carduri europene de sănătate începând de luni. Gorjenii care intenţionează să plece în concediu în străinătate vor trebui să se mulţumească doar cu un certificat provizoriu de înlocuire a acestuia din cauză că a expirat contractul de furnizare şi distribuire a Cardului european.

Conducerea CAS Gorj spune că certificatul provizoriu are aceeaşi valabilitate ca şi Cardul european. „Ca urmare a expirării contractului de furnizare şi distribuire a Cardului european de asigurări de sănătate, CAS Gorj va elibera certificate provizorii de înlocuire a acestuia până la finalizarea unei noi proceduri. Asiguraţii pot intra în posesia Certificatului provizoriu în maxim 24 de ore de la depunerea cererii. Acesta are aceeaşi valoare şi valabilitate ca şi Cardul european”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CAS Gorj.

De la începutul anului şi până la data de 30 iulie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a eliberat un număr de 1603 Carduri europene de sănătate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când a eliberat 1753 de Carduri.

GRATUIT

Atât cardul european, cât şi certificatul provizoriu sunt gratuite şi dau dreptul titularului la servicii medicale care devin necesare (şi nu pentru tratarea afecţiunilor deja existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv. Nici unul din cele două documente nu poate fi utilizat pe teritoriul României. 

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: