Târgu Jiu: Când ar putea heliportul să devină funcțional 24 de ore din 24

În acest an, dă asigurări municipalitatea, heliportul din Târgu Jiu va deveni funcțional 24 de ore din 24. Autoritățile locale au în derulare un proiect pentru finalizarea investiției de pe insuliță. 

 

Valoarea noului proiect este de aproximativ patru milioane de lei. Banii provin din conturile Primăriei Târgu Jiu și de la Consiliul Județean Gorj. "Partea efectivă a execuţiei nu durează decât patru luni de zile. Vorbim de soft, de sisteme inteligente de balizare şi de un edificiu pe care trebuie să-l construim în acea zonă, unde un operator de trafic trebuie să rămână 24 de ore din 24", a transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Lucrările ar urma să înceapă din luna martie. Odată finalizat, heliportul va fi pus la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Până atunci, însă, bolnavii care ajung în stare gravă la Urgenţe, după lăsarea întunericului, şi care trebuie transferaţi la un spital de rang superior ajung acolo doar cu salvarea. Asta în timp ce un transfer cu elicopterul ar fi chiar şi de patru ori mai rapid.

"Transferurile intraspitaliceşti se fac cu ajutorul ambulanţei, acolo unde starea pacientului o permite. Dacă nu permite şi se poate aştepta, se aşteaptă până dimineaţa, când poate să aterizeze elicopterul SMURD", a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu. 

Heliportul din Târgu Jiu a fost inaugurat în 2012 și a costat peste 450 de mii de lei, dar este funcțional doar pe timpul zilei.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: