Clasica prăjitură cartof, rapidă şi fără coacere

Prăjitura cartof este un desert foarte simplu realizat fără coacere. Numele îi vine de la forma de cartof deşi culoarea nu este cea a cartofului fiind învelită în cacao. 

Reţeta de prăjitură cartof este una foarte veche şi nu este deloc sofisticată, putând fi realizată fără coacere. 

Ingrediente:  200 grame de biscuiți cu lapte, 100 grame de nucă, 100 ml de lapte dulce, 75 grame de unt,  75 grame de zahăr,  o linguriță cu esență de vanilie, 25 grame de cacao.

Mod de preparare:

Rupem biscuiții în 2 sau 3 bucăți şi apoi punem biscuiții și nuca în vasul robotului de bucătărie și le măcinăm împreună. Din lapte, zahăr, unt și cacao facem un sirop. Le punem într-un vas pe care îl așezăm pe ochiul de la aragaz și lăsăm pe foc câteva minute, cât să se încălzească până când se topește zahărul. Nu trebuie să fierbem compoziția. Adăugăm esența de vanilie și apoi turnăm lichidul, așa fierbinte peste amestecul de biscuiți și nucă. Amestecăm totul bine până obținem un fel de aluat consistent care poate fi modelat cu ajutorul mâinilor.  Luăm în mână o parte de aluat, de mărimea unui cartof mai mic și modelăm dându-i o formă lunguiață, nu rotundă. Procedăm la fel cu restul de aluat. Când am terminat de modelat tot aluatul tăvălim bucățile de prăjitură prin cacao și le așezăm în hârtiuțe speciale, de hârtie, în care se coc brioșele. Punem prăjituricile pe un platou și le dăm la rece până în momentul servirii.

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: