Prăjitură cu mere, simplă şi rapidă

Prăjitura cu mere este un delicu care se prepară foarte rapid. Este o reţetă foarte simplă cunoscută şi sub numele de "trei pahare" din cauza modului de măsurare a ingredientelor.

Această prăjitură cu mere se prepară dintr-un pahar de griș, un pahar de făină și un pahar de zahăr. Este foarte suculentă, aromată și gustoasă şi se gătește fără ouă și fără mixer.

Ingrediente:

-1300 g de mere acrișoare sau dulci-acrișoare;

-160 g de griș (un pahar);

-130 g de făină (un pahar);

-190 g de zahăr (un pahar);

-10 g de praf de copt;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat;

-90 g de unt.

Mod de preparare: Amestecați grișul, făina cernută împreună cu praful de copt, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Curățați merele de coajă și cotoare şi dați-le prin răzătoarea mare. Dacă doriți, puteți să le combinați cu puțină scorțișoară măcinată.

Divizați aluatul uscat în 4 părți egale, iar merele rase în 3 părți egale. Tapetați tava cu hârtie de copt, unsă cu unt şi  răspândiți o parte de aluat uscat pe fundul ei. Puneţi o parte de mere rase pe primul strat de aluat uscat şi continuați să alternați straturile de mere și aluat până le veți termina.

Ultimul strat trebuie să fie format din aluat. Dați untul rece prin răzătoarea mare, răspândindu-l direct pe suprafața prăjiturii.

Coaceți prăjitura timp de 60 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Lăsați-o să se răcească parțial după care scoateți-o din tavă.

Vizualizări: 6,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: