Clubul Pandurii se îndreaptă spre faliment. Ultimatum de la Finanțe!

Clubul Pandurii Târgu Jiu este pe marginea prăpastiei. Administraţia Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Gorj le-a dat ultimatum celor doi administratori de la Pandurii. Până la finalul lunii iunie, Pandurii trebuie să achite 1,3 milioane de lei către Finanțe. În caz contrar, se va cere falimentul grupării de fotbal. Deja, o astfel de solicitare va fi analizată de judecători. Fostul fotbalist de la Pandurii, Ovidiu Herea, a depus o cerere de intrare în faliment a clubului.

Până miercuri, clubul Pandurii Târgu Jiu trebuia să plătească o parte din datoriile către finanțe, așa cum s-a angajat în planul de reorganizare aprobat de Tribunalul Gorj. Pentru că nu au fost bani, clubul nu a reușit să achite datoriile. „Nu am plătit. Administratorul judiciar a depus către judecătorul sindic un raport pe care trebuia să-l facă având în vedere circumstanțele în care ne aflăm. Nu avem surse de finanțare din moment ce echipa a retrogradat, drepturile de televizare nu mai vin. Judecătorul sindic va analiza dacă există posibilitatea intrării în faliment și s-a dat termen în octombrie”, a declarat Marin Golea, pentru Gorj TV.

Un fost jucător cere falimentul

Pe lângă ultimatumul primit de la Finanțe, și fostul fotbalist Nicolae Ovidiu Herea vrea să-și vadă fosta echipă în faliment pentru a-și recupera salariile restante. „Între timp, dacă reușim, continuăm activitatea în Divizia B sau în prima ligă dacă vom câștiga la TAS. Doar Finanțele ne-au făcut o solicitare. Dacă nu le achităm 13 miliarde de lei vechi până la sfârșitul acestei luni, o să ne ceară falimentul. Mai este și jucătorul Herea care a solicitat falimentul pentru 16 mii de euro”, a mai anunțat Golea.

„Lucrurile sunt clare”

Emanoil Ciobanu, administratorul judiciar al clubului, a declarat că „lucrurile sunt clare”, clubul îndreptându-se către faliment. „S-a dat termen pe 11 octombrie pentru că se intră în vacanţă şi va fi analizată cererea de faliment. Ştim şi decizia administratorului special de a da preavize angajaţilor, pentru a nu mai produce cheltuieli cu plata salariilor. Adică lucrurile sunt clare. 80% din contractele fotbaliştilor sunt până pe 30 iunie. Expiră toate. Nu mai sunt fotbalişti. Nici pentru iunie nu sunt banii pentru salariile angajaţilor. Sunt angajaţi cu lefurile neluate pe luna mai. Mai sunt litigii, amenzi. Avem şi această plângere la TAS pentru a recupera trei puncte pierdute la Târgu Mureş. Dacă le luăm, se revine în prima ligă, vin şi banii. Mai este timp să se găsească ceva bani. Dacă nu, în faliment nu se va mai putea recupera mare lucru, iar creditorii vor avea şanse mici să îşi vadă banii”, a declarat Emanoil Ciobanu.

Calcule pentru liga secundă

Marin Golea, administratorul special al clubului, a făcut și calculele pentru a continua activitatea în Liga a doua: „Eu sunt mai optimist. Am putea să continuăm în Divizia B dacă acționarii actuali vor continua cu finanțarea. Eu le-am făcut și un studiu să vadă despre ce cheltuieli ar fi vorba. O achitare a unei rate de 420 de mii de lei din planul de reorganizare, până la sfârșitul lunii, alte zece miliarde de lei vechi la Finanțe, apoi o cheltuială lunară de trei miliarde de lei vechi care ar asigura salariile și deplasarea jucătorilor în Liga a doua. Juniorii au finanțare proprie. Am primit de la UEFA o sumă de 90 de mii de euro. Am cheltuit 44 de mii de euro în această ediție și pot duce campionatul până la sfârșitul anului cu banii care au rămas.”

Vizualizări: 3,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: