Clubul sportiv Karate Kyokushinkai Targu Jiu a împlinit un an

În perioada 14-16 februarie 2014 a avut loc la Târgu Jiu seminarul zonal de pregătire IKOK SOSAI Târgu Jiu, ocazie cu care clubul sportiv de karate Kyokushinkai a  sărbătorit un an de existență.

La acest seminar au participat președintele Federației de Karate Tradițional din România, shihan Horațiu-Adrian Neagoie – 5 DAN, sensei Ovidiu Bastea – 3 DAN, dar și mulți alți practicanți cu centuri foarte mari (negre, maro, albastre).

Acest stil de karate se adresează tuturor categoriilor de vârstă,  pentru o dezvoltare fizică și mentală de excepție.  Așa cum spunea sempai Dorin Dumitru (instructorul copiilor de la Târgu Jiu), acest stil de karate formează oameni și caractere.

Este şi părerea părinţilor care şi-au înscris copiii la acest sport. „Am ales acest sport pentru copilul meu pentru a interacționa cu alți copii, pentru a dobândi deprinderi de auto-apărare, pentru disciplină sau pur și simplu pentru mișcare. În ziua de astăzi mulți copii sunt lăsați în fața calculatorului sau al televizorului, părinții fiind mai tot timpul ocupați, însă consider că cel mai de preț dar pe care îl putem avea sunt copiii. Cea mai bună investiție pe care o pot face părinții este în proprii copii. Nu casele, terenurile, mașinile etc. ci copiii sunt toată averea noastră”, a spus mama lui Andu, un băieţel de 6 ani care practică deja acest sport de 2 luni.

karate_copii

La sfârșitul seminarului, copiii au primit premii si diplome de participare, dar au căpătat și mai multă încredere în ei. La sfârșitul lunii martie, la Târgu Jiu va avea loc examenul de centură.

Vizualizări: 292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: