Luptătorii gorjeni, campioni naţionali la sambo

Luptătorii gorjeni s-au întors cu medalii de la Campionatul Național de Seniori și Tineret desfășurat la București. Reprezentanții Clubului Pandurii Târgu-Jiu au obținut cinci medalii la sambo, un sport relativ nou în România. Doi dintre medaliați au șansa să facă parte din lotul național și să participe în luna mai la Campionatele Europene care vor avea loc la București. Antrenorul lotului național, Gheorghe Bivolaru, speră să fie prezent în România și Fedor Emelianenko, cel care a făcut legendă în sambo și care este consilierul lui Vladimir Putin pe probleme de sport.

Clubul Pandurii Târgu-Jiu are 11 sportivi de sambo legitimați, iar 8 dintre aceștia au participat la Campionatul Național de Seniori și Tineret  care a avut loc la București și unde au participat  luptători de la aproximativ 30 de cluburi din România și Republica Moldova. Luptătorii gorjeni s-au impus în fața adversarilor și au venit acasă cu 2 medalii de aur obținute de seniorii Bogdan Ungureanu și Ionuț Militaru, una de argint câștigată de Grigore Dănescu și două de bronz obținute de juniorii Denis Cojocaru și Danil Cămin.

A câștigat în fața fostului campion național

ungureanu_bogdanBogdan Ungureanu este unul dintre medaliații cu aur la campionatul național, care s-a impus în fața fostului campion național care a reprezentat anul trecut România la Campionatul European. Bogdan este elev în clasa a XII-a la liceul din Târgu-Cărbunești și originar este din comuna Licurici, de unde provine și actualul antrenor al lotului național de sambo, Gheorghe Bivolaru. „Am făcut kickboxing trei ani și de șase luni am început să fac sambo. M-am pregătit mult, am avut mai multe meciuri și am câștigat campionului național de sambo din 2013, am făcut parte și din lotul României la Campionatul Mondial. E prima dată când particip la un campionat de sambo. Este o bucurie pentru mine medalia și mă motivează să muncesc mai mult”, a precizat Bogdan Ungureanu.

Selecționați în lotul național

Gheorghe Bivolaru, antrenorul Lotului Național de sambo, originar din comuna Licurici, a venit la Târgu-Jiu special pentru a-i felicita pe luptătorii Clubului Pandurii Târgu-Jiu, dar și pentru a face o selecție pentru Campionatul European care va avea loc în mai la București. „Încerc să selecționez câțiva băieți de la Clubul Pandurii pentru lotul național. M-am gândit la Bogdan Ungureanu și Ionuț Militaru. Campionatul European va avea loc în perioada 15-19 mai la București și să aibă timp să se pregătească.  La acest campionat vor participa luptători din mai multe țări din Europa. Sambo este un sport complex care se pregătește să intre în familia olimpică a sportului. Băieții de la Târgu-Jiu sunt bine pregătiți și motivați, ținând cont de posibilitățile materiale și financiare”, a spus antrenorul.

Potrivit unor surse, cel mai probabil lotul național pentru Campionatul European de Sambo se va pregăti la Târgu-Jiu la începutul lunii mai. Toți cei 8 luptători care vor reprezenta România se vor antrena în sala Clubului Pandurii.

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: