CNAIR, obligată să plătească pentru un accident cauzat de un câine

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va trebui să achite despăgubiri de 5.269 de lei unui şofer din judeţul Hunedoara care a suferit un accident pe autostrada Deva-Timişoara, după ce un câine i-a apărut în faţă pe carosabil, nu l-a putut evita, iar maşina pe care o conducea bărbatul a fost avariată.

Accidentul a avut loc pe 6 ianuarie 2018, iar şoferul a dat în judecată CNAIR, solicitând daune morale şi materiale.

"Dosarul a fost pe rolul Judecătoriei Hunedoara şi instanţa a dispus ca pârâta CNAIR să plătească contravaloarea reparaţiei la autovehicul în sumă de 5.269,77 lei şi 1.000 de lei daune morale. Împotriva soluţiei Judecătoriei Hunedoara, CNAIR a formulat apel. Acesta a fost soluţionat de Tribunalul Hunedoara. Instanţa a respins, ca nefondat, apelul civil formulat de CNAIR", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Potrivit sentinţei, reclamantul a susţinut că în urma accidentului se putea întâmpla "o nenorocire", deoarece CNAIR nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile pe care le are în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, astfel că animalul a ajuns pe autostradă din cauză că în plasa de protecţie ar fi fost o spărtură.

În sentinţă se arată că CNAIR nu a contestat faptul că acel câine se afla pe autostradă, ci doar locul pe unde ar fi intrat animalul.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: