Fermier din Gorj, trimis în judecată

Un fermier din Gorj, Petre Alin Stan, a fost trimis în judecată de DNA pentru obținerea de fonduri europene cu acte false.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, "în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Stan Petre Alin a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole)".

Fermierul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 177.780 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză.

DNA a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Stan Petre Alin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Vizualizări: 4,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: