CNI va recepţiona stadionul şi îl va preda Primăriei Târgu Jiu  

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a intrat de luni în procedura de recepţie a lucrărilor executate de către firmele cu care s-au semnat contractele de execuţie a lucrărilor. În prima fază a recepţiei, Compania Naţională de Investiţii va prelua stadionul de la cei care au executat lucrările şi după semnarea actelor îl va preda Primăriei Târgu Jiu.

Luni a fost agitaţie mare în zona stadionului din Târgu Jiu, fiind prezenţi în incinta acestuia reprezentanţii mai multor firme care au lucrat la executarea lucrărilor, printre care CONA Sibiu şi AICI Cluj, dar şi cei ai Companiei Naţionale de Investiţii şi cei ai Primăriei Târgu Jiu.

Pentru recepţia lucrărilor s-au pornit majoritatea instalaţiilor din stadion, de la aparatura pentru evacuarea fumului din parcarea subterană a stadionului până la instalaţia de sonorizare şi nocturna stadionului.

Sistemul audio de mare putere al stadionului a putut fi auzit în centrul oraşului, pe tabelele electronice rulând un film cu momente reprezentative care au avut loc pe acest stadion de-a lungul timpului, cum ar fi promovarea în Liga I a echipei Pandurii din anul 2005 sau câştigarea titlului de vicecampioană a României  în anul 2013. 

După o scurtă discuţie cu primarul Marcel Romanescu, membrii comisiei s-au deplasat la stadion pentru a inspecta lucrările, din aceasta făcând parte şi trei reprezentanţi ai primăriei coordonaţi de către directorul Marius Ionescu.

Primarul Romanescu a explicat că recepţia stadionului de la constructori se poate realiza rapid, prin constatări la faţa locului, şi se pot stabili eventuale măsuri care să fie puse în aplicare după recepţia acestuia, în acelaşi mod procedându-se şi la stadionul din Craiova. „În trei sau maxim patru zile ar trebui să se încheie constatările la faţa locului şi, ulterior, să notifice constructorii dacă mai e nevoie de anumite lucrări care să fie executate. Deci se poate face recepţia acum şi se pot stabili anumite măsuri care să fie implementate după recepţionarea lucrărilor”, a precizat edilul, care aşteaptă acum constatările comisiei de recepţie în care primăria are deja reprezentanţi.

„Din momentul în care CNI face recepţia ne pot trimite o adresă cei de la CNI să introducem în patrimoniul municipalităţii stadionul din Târgu Jiu. Mai rămâne să vedem exact ce vor stabili la faţa locului, dacă mai aşteaptă anumite clarificări de la constructor sau dacă fac acum recepţia şi impun anumite măsuri. Nu am avut parte de o astfel de recepţie  pe perioada mandatului meu şi nu ştiu exact cum vor proceda”, a mai spus Romanescu.

La recepţie au participat şi reprezentanţii ISU Gorj care au constatat deja că parcarea subterană corespunde acum din toate punctele de vedere, acolo fiind montată instalaţia corespunzătoare pentru evacuarea fumului în eventualitatea izbucnirii unui incendiu. 

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: