Cod roşu de intervenţie la Tismana

Pompierii gorjeni vor participa joi, 28 septembrie, la un exercițiu de antrenament, ce presupune inclusiv declararea codului roșu de urgență majoră la nivel de județ. Exercițiul presupune o intervenție la un incendiu care a cuprins o pădure între orașul Tismana și satul Gornovița, din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare în zona cu vegetaţie uscată din apropierea DJ 672.

Scenariul arată că incendiul se dezvoltă cu repeziciune, cuprinzând în timp scurt porţiuni însemnate din suprafaţa pădurii. Totodată, din cauza fumului dens şi înecăcios şi a condiţiilor meteo nefavorabile, un tractor forestier va pătrunde pe contrasens într-o curbă şi loveşte un microbuz ce transporta pasageri. În urma impactului vor rezulta opt victime, patru dintre acestea rătăcind prin pădure.

Un localnic aflat în apropiere observă cele întâmplate şi anunţă serviciile de urgenţă. La acțiune vor participa: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I.; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi; Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj; Serviciul Judeţean SALVAMOT Gorj; Serviciul de Ambulanţă Judeţean; Filiala Crucea Roşie Gorj; Ocolul Silvic Tismana și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tismana.

Vizualizări: 1,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: