Cod roşu la Pandurii. A trecut sub linia retrogradării

Pandurii Târgu Jiu este pentru prima dată în acest an sub linia retrogradării. Dacă marţi, după meciul pierdut cu Chindia Târgovişte, mai aveau speranţe să rămână măcar pe locul 15, gorjenii le-au pierdut miercuri când Energeticianul a învins în deplasare la Baloteşti şi a urcat un loc.

Pandurii pierd teren de la o etapă la alta, iar după eşecul înregistrat în ultima etapă, cea intermediară în meciul de marţi cu liderul Chindia Târgovişte, echipa a intrat în zona roşie a clasamentlui, făcând schimb de locuri cu Energeticianul, după ce echipa din Petroşani a câştigat miercuri  meciul cu deja retrogradata CS Baloteşti.

În aceste condiţii, pentru Pandurii devine decisiv meciul cu Energeticianul din Valea Jiului, programat duminică, la fel ca şi celelalte două partide pe care gorjenii le mai au de jucat în acest sezon. Imediat după meciul de marţi, jucătorii au reluat pregătirea pentru jocul din week-end. „Ne gândim la etapele următoare, avem trei jocuri de foc, primul chiar cu o contracandidată la salvarea de la retrogradare. Sperăm  să facem un meci bun şi să venim cu puncte de la meciul de duminică de la Petroşani”, a spus antrenorul Adrian Bogoi, care adaugă că echipa sa se va bate în continuare pentru orice punct: „Ne vom bate pentru orice punct. E foarte greu când depinzi de alte rezultate, de aceea vrem să depindem numai de noi. Încercăm să ne salvăm, dar avem o echipă foarte tânără, cu mulţi jucători sub 21 de ani şi mulţi debutanţi. Noi începem fiecare meci cu 5-6 jucători sub 21 de ani, dar nici ceilalţi din lot nu sunt foarte bătrâni, că au 22 de ani majoritatea. Media noastră de vârstă e mai mică cu 2-3 ani decât următoarea echipă clasată, ca vârstă a jucătorilor. Din punct de vedere financiar nu stăm foarte bine şi de aceea nu am putut să ne păstrăm jucătorii pe care i-am format. Cred că altul era parcursul cu ei în teren. În aceste condiţii am încercat totuşi să formăm o echipă pentru a ne îndeplini şi acest obiectiv de a rămâne în Liga 2.”.

Pandurii nu au jucat slab cu liderul de la Târgovişte, mai ales că au jucat cu cea mai în formă echipă din Liga 2, formaţie la care, spre deosebire de Pandurii, s-a investit constant şi în lotul de jucători în ultimii 3-4 ani.

Pentru gorjeni urmează un meci decisiv, meciul cu Energeticianul, care poate fi considerat un derbi al retrogradării, dar şi al orgoliilor. Pentru Pandurii şi un egal ar fi un rezultat foarte bun la acest meci, dar antrenorul gorjenilor vrea ca echipa să nu mai depindă de alte rezultate şi să se salveze de la retrogradare.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: