Energeticianul, la prima victorie din 2019

Echipa din Valea Jiului a reuşit miercuri prima victorie din acest an şi păstrează în continuare șanse de salvare de la retrogradare. Energeticianul a trecut cu 4-1 de o formaţie deja retrogradată matematic, CS Baloteşti, şi a urcat pe locul 15 în clasament.

Deplasarea de la Balotești a adus pentru echipa din Petroşani şi prima victorie a anului. Chiar dacă e obţinută la mijlocul lunii mai, victoria de miercuri poate însemna pentru Energeticianul şi salvarea de la retrogradare.

Cu toate că meciul a avut miză doar pentru echipa care joacă la Petroșani, gazdele de la Baloteşti au părut să vrea să lupte în prima parte a jocului. Deja retrogradată, CS Baloteşti a început mai bine jocul şi a şi deschis scorul în minutul 19, după un contraatac, când Florian Niculae a fost lansat pe stânga, a întors doi jucători în interiorul careului şi a şutat la colţul scurt deschizând scorul, după ce şi „energeticienii” rataseră în minutul 13 deshiderea scorului, la o fază în care jucătorii Baloteştiului au bâlbâit mingea în careu, iar Vlad Rusu a şutat în bară.

În minutul 17, Alex Popescu ratase o altă mare ocazie de gol, după ce a şutat de pe stânga puţin pe lângă bară. Cum meciul era unul vital pentru oaspeți, care aveau nevoie de victorie ca de aer, jocul a continuat  cu dominarea celor din Petroşani,  care au reuşit egalarea la doar trei minute după deschiderea scorului. În min 22 scorul a devenit egal, 1-1, după ce Vlad Rusu a pătruns pe partea dreaptă, a trecut de fundaşii adverşi şi a centrat în centrul careului mic, de unde Gîrbiţă a reluat cu călcâiul. Portarul Iordan  a respins în faţă şi tot Alexandru Gîrbiţă a urmărit balonul şi a înscris în dreapta portarului.

Energeticianul a reuşit să ia conducerea pe tabelă după doar un minut de joc, în minutul 23, când Nicolae Gunie a şutat de la 25 de metri în dreapta, către vinclu, puţin în diagonală, după un avantaj lăsat bine de arbitru şi a înscris, aducând echipa în avantaj.

Din minutul 27 scorul a devenit 3-1 după ce Gîrbiţă a fost agăţat din spate la limita careului, în momentul în care se pregătea să şuteze, iar arbitru a dictat penalty. Căpitanul celor de la Petroşani, Marius Ioniţă, a fost cel desemnat să execute  penalty-ul şi a şi înscris, în stânga portarului, care a sărit în partea opusă.

Şi în partea a doua a jocului echipa din Petroşani a fost cea care a dominat, la fel ca şi în partea a doua a primei reprize. Scorul a devenit 4-1 din minutul 54, când Robert Petre, nemarcat, a primit mingea în colţul careului de 6 metri şi a şutat pe lângă portar, la colţul lung.

Energeticianul a folosit la acest ultim meci înaintea confruntării cu Pandurii, următoarea formulă de start: Buga - Gunie, Guiti, M. Ioniţă (cpt.), Dragu, Tudorache, Cenaj, Robert Petre, Alexandru  Popescu, Gîrbiţă, Rusu.

La finalul acestei săptămâni Energeticianul va întâlni la Petroşani pe Pandurii Târgu Jiu, cele două formaţii fiind în luptă directă pentru a evita locurile retrogradabile.

Rezultatele etapei a 35-a, intermediară

         Marţi, 14 Mai

Pandurii Târgu Jiu - Chindia Târgovişte        0-2

         Miercuri, 15 Mai

Metaloglobus Bucureşti - Luceafărul Oradea         0-1

CS Baloteşti - Energeticianul       1-4

Sportul Snagov - ASU Politehnica Timişoara         2-0

SSC Farul Constanţa - Daco-Getica Bucureşti      0-0

UTA Arad - Aerostar Bacău         2-1

ACS Poli Timişoara - FC Argeş   1-0

Dacia Unirea Brăila - CS Mioveni          0-6

         Joi, 16 Mai

Academica Clinceni - Universitatea Cluj        18:00

Ripensia Timişoara - Petrolul Ploieşti   20:00

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: