Trei luni de la control. Raportul de la spital tot nu e gata

La trei luni de când a verificat în miez de noapte spitalul de la Târgu Jiu, Ministerul Sănătății nu a finalizat raportul de control. Informația i-a fost transmisă de ministrul Sorina Pintea deputatului Dan Vîlceanu care a solicitat concluziile controlorilor la unitatea medicală din Gorj.

„Până la data prezentei, raportul de control nu a fost finalizat, astfel încât nu putem furniza informații cu privire la cele solicitate”, a fost răspunsul Sorinei Pintea pentru parlamentarul de Gorj.

Asta în ciuda faptului că ministrul Sănătății a promis că se va întoarce la Târgu Jiu cu raportul și îl va face public într-o lună. Au trecut trei și nu s-a mai întâmplat nimic. „La finalul lunii martie, Sorina Pintea a venit noaptea la Spitalul Județean din Târgu Jiu, iar a doua zi, în conferință de presă, alături de Mihai Weber și Cosmin Popescu de la PSD, a anunțat cetățenii că ar putea retrage acreditarea spitalului. Tot Pintea spunea că în spital nu funcționeză nimic, că sunt secții care nu au pacienți, că oamenii nu au încredere în spital, nu se respectă proceduri, e plin de infecții, iar medicii sunt blazați. Și că va lua măsuri! Iar apoi? Nimic. Spitalul este condus de același manager, infecțiile sunt tot acolo, cetățenii sunt primiți în continuare într-o clădire care se numește spital”, a reacționat deputatul Dan Vîlceanu.

Mare lucru nu s-a schimbat în spitalul din Târgu Jiu de la controlul Sorinei Pintea. A început reabilitarea Secției Pediatrie, vizitată de ministru, și au fost anunțate și alte modernizări.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: