Coiculescu e convins că a fost arestat pentru a fi schimbat mai uşor

 Medicul Radu Coiculescu, judecat în stare de arest preventiv pentru trei fapte de luare de mită, susţine că şi unii procurori din Parchetul Gorj i-au cerut ajutorul pentru unele certificate de handicap, probabil pentru rude. Aflat în boxa acuzaţilor, după două luni şi jumătate de închisoare, fostul şef de la Comisia de Expertizare a Persoanelor cu Handicap a vorbit şi despre motivele arestării sale, acela de a fi schimbat din funcţia de conducere. 
 Coiculescu a declarat ieri în faţa unei instanţe de judecată că arestarea sa a fost singura modalitate rapidă de a fi schimbat din fruntea Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap Gorj. Acesta a menţionat pe parcursul audierilor de la Tribunalul Gorj că schimbarea sa pe cale "normală" presupunea obţinerea a două treimi din voturile consilierilor judeţeni, lucru care erau greu de realizat, în opinia sa. Coiculescu a menţionat, de asemenea, că nu a luat mită de la nicio persoană, precizând, la un moment dat, după mai multe întrebări primite de la reprezentantul Parchetului în proces, că şi unii procurori i-au cerut să îi ajute în obţinerea unor documente de la Comisia pe care a condus-o.
 "Apelaţi la colegii dumneavoastră procurori care au apelat la mine şi întrebaţi-i câtă mită am luat. Toată ziua erau telefoane! Nu pot să am altă atitudine pentru că stau în arestul IPJ Gorj de două luni şi jumătate cu tot felul de pedofili şi violatori şi nu mai pot!", a spus medicul. Radu Coiculescu a fost întrebat, pe rând, despre toate cele trei fapte de luare de mită de care este acuzat şi a spus la fiecare caz în parte că declaraţiile denunţătorilor săi nu au nicio bază reală. Medicul a negat toate capetele de acuzare, iar pe unele le-a considerat chiar ridicole, acesta ridicând tonul de câteva ori în discuţiile cu procurorul de caz şi chiar cu judecătorul din proces.
 "Dacă nu mă lasaţi să explic plec acasă că şi aşa stau de două luni şi jumătate la puşcărie. Nu se poate aşa ceva.... E vorba de zile, domnule preşedinte, nu înţelegeţi?! Susţinerea denunţătorului nu e logică pentru că el a primit certificatul pe 25 ale lunii, nu pe 26, cum a declarat la Parchet", a menţionat Coiculescu. 
 Fostul şef al Comisiei Judeţene de Expertiză a Persoanelor cu Handicap Gorj a menţionat şi că plicul cu bani care a stat la baza flagrantului în urma căruia a fost arestat la începutul lunii martie nu a fost expertizat ulterior. Coiculescu a spus pe parcursul audierilor că anchetatorii nu au verificat dacă pe plicul cu bani se regăsesc urmele sale papilare şi nici dacă pe bani ar fi existat "substanţe capcană". 
 Avocaţii lui Radu Coiculescu au cerut strămutarea procesului, invocând, printre altele, "presiunea media", cazul respectiv fiind unul de corupţie dintre cele mai mediatizate. Coiculescu este judecat în stare de arest preventiv, acuzaţii de luare de mită fiind aduse şi altor două membre ale Comisiei conduse de acesta, precum şi unei angajate a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, cele trei fiind judecate în stare de libertate.


Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: