Andrei, marginalizat la numirile de şefi

De azi încolo încep la Bucureşti "concursurile" în urma cărora ar trebui să ne cunoaştem şefii de la deconcentrate, ocazia fiind "minunată" pentru partenerii de la guvernare de a-şi mai da câteva bâte peste picioare. Subprefectul Liviu Andrei nu face parte din nicio comisie care analizează zilele acestea dosarele viitorilor directori de instituţii deconcentrate din judeţ, asta deşi fostul portocaliu nu se aştepta la aşa ceva, el refuzând să comenteze prea mult pe motiv că "nu e momentul". 
 Gigi Ciuncanu

 Rar i-a fost dat electoratului din judeţ să îl audă pe Liviu Andrei invocând faptul că "nu e momentul", mai ales că fostul primvicepreşedinte al PDL Gorj se autointitulase prin campaniile electorale "Mamba", şarpele gata să îi pape pe social-democraţi cu fulgi cu tot. De vreo câteva săptămâni ex-democrat-liberalul este subprefect şi nu se mai prea aude nimic despre el, lucru nespecific pentru un politicianul în cauză. Andrei coordonează în cadrul Instituţiei Prefectului serviciile deconcentrate şi, teoretic, ar trebui să fie prezent zilele acestea la Bucureşti pentru că acolo se stabilesc numele viitorilor şefi de instituţii publice din judeţ. Subprefectul poate fi însă văzut la biroul său în continuare, despre drumuri spre capitală neputând fi vorba nu pentru că acestea ar fi pline de gropi, ci pentru că Andrei nu a fost inclus în nicio astfel de comisie, la propunerea prefectului Ion Florescu. 
 Subprefectul afirmă că şeful său a cerut ca în comisii să fie incluşi doar funcţionari publici din instituţie, pe care el îi apreciază că vor fi oricum "de umbră" în comisiile respective. Andrei declară că nu vrea să spună mai multe deocamdată pentru că "nu e un moment prielnic pentru discuţii". "Aşa a hotărât prefectul şi asta e tot. Nu e un moment prielnic acum pentru astfel de discuţii pentru că nimeni nu acceptă un astfel de discurs. Oricum, cel care e acolo din partea Prefecturii e de umbră. Acolo contează poziţia partidelor. Noi dăm doar un aviz consultativ, iar ca să mă duc acolo şi să fac figuraţie nu mă încântă. Evident că aveam şi eu ceva de zis, dar deocamdată nu comentez. Voi lucra cu ei, cu noii directori, ce să fac? Cei de la PDL nu au mai luat legătura cu mine de mult, iar de PSD nici vorbă", spune subprefectul.
 Partidele şi-au trimis listele la Bucureşti

 Partidele politice au înaintat la nivel central liste cu propunerile pentru viitorii directori pe care îi susţin în funcţiile de conducere la nivel de judeţ. Nici PSD şi nici PDL nu au prezentat puncte de vedere oficiale pe această temă, mâine urmând să se încheie perioada de depunere a dosarelor cu proiectele manageriale. Surse din rândul celor două partide susţin că PSD şi-a trimis reprezentanţi care să ocupe posturi de conducere în cadrul ministerelor pe care partidul le are în Guvern. Despre aşa ceva s-a vorbit mai de mult timp, încă din perioada în care cele două filiale îşi dădeau reciproc la picioare în speranţa că se vor convinge una pe cealaltă să accepte compromisul care să ducă la semnarea unui protocol de colaborare. Protocolul nu există nici până în ziua de azi, iar cel care a fost semnat la începutul lui ianurie nu este recunoscut pe mai departe de PSD, ceea ce, evident, complică lucrurile.
 În mod normal, partidele îşi trimit candidaţii la Bucureşti cu recomandare de susţinere şi cu protocolul de colaborare care trebuia să fie în vigoare de luni bune. La nivel de judeţ aşa ceva nu se poate pentru că partidele nu au un protocol reciproc recunoscut şi acceptat, ceea ce permite fiecărei filiale să intre pe tarlaua celeilalte, sub diferite pretexte, evident. Acest lucru presupune că social-democraţii vor ocupa şi câteva din funcţiile pe care, teoretic, PDL Gorj le câştigase în urma negocierilor de la începutul anului. Democrat-liberalii au trimis, la rândul lor, oameni care să candideze atât pentru ministerele pe care partidul le are la nivel central, dar şi pe posturile pe care filiala le-a obţinut prin protocolul convenit iniţial cu PSD şi denunţat apoi de social-democraţii din judeţ. Azi este ultima zi în care mai pot fi depuse dosarele cu proiecte manageriale, după care proiectele respective intră în analiză, iar viitorii directori încep să fie numiţi pe posturi.


Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: