Cojocaru: 14 etape sunt foarte greu de jucat într-o lună, două

Liga 2 mai are de disputat din actualul sezon încă 14 etape, imposibil de disputat în ritmul normal în două luni, iar o lună ar trebui să dureze doar pregătirea după cele două luni de pauză. Antrenorul pandurilor, Călin Cojocaru, consideră că cele 14 meciuri sunt greu de disputat în cele două luni care ar mai rămâne până la debutul următorului sezon.

FRF ia în calcul reluarea Ligii 2 dar, cel mai probabil, nu se vor putea juca toate cele 14 meciuri rămase de disputat.

Antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, crede că nu se va mai putea juca fotbal la acelaşi nivel, dar nici nu vede cum se vor putea disputa toate cele 14 meciuri şi cum vor fi aduşi jucătorii la forma fizică de competiţie: ”E foarte greu să se mai joace fotbalul care a fost. Și din punct de vedere al meciurilor, pentru că mai sunt 14 etape, sunt  foarte greu de jucat într-o lună, două. În plus, perioada de pregătire nu poate să fie mai mică de patru săptămâni. E exclus! Una e să ai vacanță o lună și să mergi la miuțe cu prietenii, să mai faci o alergare și alta e să fii sechestrat în casă”.

Antrenorul recunoaște că înghețarea sezonului ar avantaja echipa pe care o pregătește. Dacă se ia decizia ca meciurile rămase de disputat din Liga 2 să nu mai aibă loc, Pandurii Târgu Jiu poate rămâne încă un sezon în eșalonul secund:  ”Cred că sunt și cluburi din Liga 1 care nu-și permit să îndeplinească toate cerințele. Nu cred că cineva o să favorizeze fotbaliștii privind testele necesare. Plus că trebuie să aștepți rezultatele o perioadă și la câți fotbaliști și câte echipe sunt… Realitatea este că pe noi ne avantajează să nu se reia Liga a 2-a, să fim sinceri până la capăt, dar nu văd cum s-ar mai relua. E foarte greu să mergi și să găsești cazare, să respecți condițiile pe care le-am văzut impuse la Liga 1”.

Începutul de an a fost unul cu rezultate dezamăgitoare pentru Pandurii Târgu Jiu iar oficialii păreau resemnaţi cu retrogradarea în Liga 3. În singurele trei partide jucate în acest an, gorjenii nu au reușit să adune nici măcar un punct și au cedat la scor în toate cele trei confruntări.

FRF nu a luat o decizie finală dar a propus un alt sistem de joc la Liga 2, cel cu play-off pentru promovare şi play-out pentru retrogradare, sistem cu care însă nu toate echipele sunt de acord, mai ales că majoritatea cer îngheţarea sezonului.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: