Lupuţ nu vrea sistem play-off / play-out în Liga 2

Cristian Lupuț se supune sistemului play-off / play-out în Liga 2, dacă acesta va fi impus dar nu e de acord cu el. Antrenorul ACS Viitorul Târgu Jiu spune că acest sistem dezavantajează total echipa sa pentru că, dacă se înjumătățesc punctele, mai au doar patru puncte peste Concordia Chiajna.

Scenariul care presupune  sezonului din Liga 2 în sistem play-off / play-out nu este pe placul tuturor echipelor din Liga 2. De fapt continuarea competiţiei nu este agreată de majoritatea formaţiilor din Liga 2 dar FRF insistă să se joace. Acest scenariu devine singura soluție care ar mai putea fi luată în calcul de FRF, dacă ierarhia finală va fi stabilită prin disputare de meciuri.

Antrenorul echipei  ACS Viitorul Târgu Jiu, Cristian Lupuț, a declarat pentru liga2.ro că va accepta propunerea promovată la ultima videoconferință cu Federația Română de Fotbal, chiar dacă înclina spre disputarea tuturor celor 14 etape rămase.

Sunt două necunoscute aduse de antrenor în discuție, dacă se va face împărțirea între echipe. În primul rând, modul după care se va merge, ce se va întâmpla cu punctele pe care echipele le au, se vor tăia pe jumătate, așa cum se procedează în Liga 1 după sezonul regulat, sau vor fi păstrate? În al doilea rând, ce se întâmplă cu echipele care au mai puține meciuri cum este și cazul Viitorului Târgu Jiu care a jucat, până la pauza impusă de pandemie, doar 22 de jocuri  iar toate echipele din față au 23 de partide, cu excepția lui Turris Oltul Turnu Măgurele, care are tot 22.  ”Sincer, dacă mă uit peste clasament, suntem la șase puncte de locurile 2 și 3. Eu, ca antrenor, vreau să joc, avem o șansă. Dar, până la urmă, nu noi decidem. Eu am zis că această variantă de play-off și play-out nu ne avantajează total. Avem și meciuri mai puține decât anumite echipe. Nu știu cum va fi împărțirea, dacă se înjumătățesc punctele… Noi avem nouă puncte față de Chiajna (ultima echipă aflată pe pozițiile retrogradabile). Dacă se înjumătățesc, mai rămân patru”, a spus Lupuţ nemulţumit de acest sistem.

ACS Viitorul Târgu Jiu este pe locul 10 în Liga 2, dar asta nu o făcea să spere mai puțin la locurile 2 și 3, care duc la promovare sau la barajul pentru accederea în Liga 1, după cum afirmă Cristian Lupuț. Diferența de numai șase puncte îl făcea să atace, alături de jucătorii săi, primele poziții.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: