FRF a schimbat modul de promovare din Liga 4 în Liga 3

Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial schimbarea modului de promovare din Liga 4 în Liga 3. Astfel, nu vor mai fi programate 21 de baraj cum era stabilit, ci vor fi organizate 14 mini-grupe de baraj care pot da mai mult de 21 de echipe care urcă în eșalonul superior.

Odată cu anunțul ”înghețării” campionatului Liga 3, ediția 2019/2020, și desemnarea modului în care se va promova în Liga 2, Federația Română de Fotbal a transmis și noua strategie făcută pentru deciderea echipelor care urcă în această vară din Liga 4.

Actualele dueluri de baraj dintre campioanele Ligii 4 vor fi anulate, iar federația va organiza o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-grupe de promovare. În fiecare mini-grupă se vor întâlni câte trei echipe campioane județene, iar câștigătoarea va accede în Liga 3. Astfel, nu vor mai promova 21 de cluburi din prima, așa cum era până acum, ci 14.

Însă, și cele mai bune cluburi care vor încheia pe locul 2 mini-grupa din care vor face parte, departajate pe baza unor anumite criterii precum punctaj sau golaveraj, vor avea și ele șansa de a urca în Liga 3, dacă vor fi locuri vacante. Numărul celor care vor promova din Liga 4 devine, astfel, nesigur în acest moment, FRF urmând a primi echipe până când va completa o Liga a 3-a cu 90 de competitoare. Liga 3 ar putea avea, din sezonul următor, tot cinci serii, dar de câte 18 echipe, nu 16, așa cum prevede regulamentul acum.

Discuțiile dintre Federația Română de Fotbal și Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului vor continua în aceste zile, după care, peste două săptămâni, va avea loc o nouă videoconferință cu AJF-urile.

Data limită pentru desemnarea campioanelor, data la care va fi efectuată noua tragere la sorți pentru stabilirea barajelor, cât și datele la care se vor disputa meciurile nu au fost încă stabilite de FRF.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: