Colaborarea CET Govora cu firmele CE Oltenia, la final

Situaţie incertă pentru angajaţii societăţilor Minprest şi MedservMin care prestează activitate pentru unităţile CET Govora. Contractul pe perioadă determinată încheiat de cele două firme cu compania vâlceană expiră în data de 22 mai, iar până acum lucrările de prestări servicii nu au fost licitate. În această situaţie se pun în discuţie mai multe posibilităţi. Fie va fi încheiat un act adiţional la contractul în vigoare până la organizarea licitaţiei, fie CET Govora va face lucrările prestate de acestea cu forţe proprii. În acest caz s-ar putea lăsa cu disponibilizări la firmele deţinute de CE Oltenia.

Directorul societăţii Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, a spus că nu mai este timp fizic pentru organizarea licitaţiei de către CET Govora, astfel încât să poată fi asigurată o continuitate a serviciilor odată cu expirarea contractului. „N-am primit nicio notificare de la CET Govora. Sigur nu o să fie nicio procedură, pentru că perioada minimă care trebuie să stea caietul de sarcini pe SEAP este de 45 de zile. Ori, ei nu l-au publicat până acum. Este o variantă încheierea unui act adiţional, altă variantă este să preia ei o parte din servicii pe firmelor prestatoare, vedem. Am discutat, dar încă nu avem niciun răspuns. Cert este că pe 22 mai se încheie contractul. Serviciile respective trebuie prestate. Cine le preia trebuie să preia şi angajaţii pentru că 90% şi ceva de pe zona Berbeşti-Alunu sunt persoane care au fost expropriate şi afectate de exploatarea minieră. Dacă nu îi preia şi pe ei se blochează activitatea şi nu cred că îşi doreşte nimeni acest lucru”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Situaţie incertă pentru angajaţi

La cariera Berbeşti-Alunu prestează activitate 162 de angajaţi ai Minprest. În situaţia în care cei de la CET Govora nu vor mai dori să continue cu Minprest şi nici nu vor prelua personalul acestei societăţi, conducerea unităţii spune că s-ar putea lăsa cu disponibilizări.

„Din punct de vedere legal, dacă noi pierdem contractele pe zona respectivă şi salariaţii nu vor fi preluaţi, atunci o parte din ei sunt pe perioadă determinată şi o să le expire contractele, pentru restul vom aplica articolele din CCM care sunt în concordanţă cu Codul Muncii, adică disponibilizare. Nu o să se ajungă în situaţia aceasta, pentru că activitatea trebuie prestată şi sigur cu angajaţii respectivi. Mă bazez pe asta, pentru că au mai fost situaţii când s-au pierdut servicii de-a lungul timpului şi firmele prestatoare care au câştigat au preluat angajaţii Minprest”, a mai spus directorul Giorgi.  

24 dintre salariaţii de la cariera vâlceană sunt angajaţi pe perioadă determinată. Conducerea Minprest a precizat că ideal ar fi să păstreze toţi angajaţii, pentru că asigură un mic venit în unitate. 

Şi societatea MedservMin, la care acţionar majoritar este CE Oltenia, a încheiat un contract pe perioadă determinată cu CET Govora după ce cariera Berbeşti-Alunu a fost externalizată şi preluată de centrala din Vâlcea. Şi în acest caz situaţia este incertă. Serviciile medicale în carieră încă sunt asigurate de  medici, asistenţi şi ambulanţieri din cadrul MedservMin.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: