Şase specializări noi la Colegiul UCB

Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a dat startul unei campanii de preînscriere la Colegiul de pe lângă instituţie. 2014 a fost primul an de funcţionare a şcolii postliceale, şi atunci au fost efectuate recrutări numai pentru o singură specializare, de această dată însă sunt disponibile şapte specializări.

Conducerea universităţii spune că toate cele şapte specializări sunt autorizate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Vor fi şi locuri bugetate de către stat, însă, deocamdată, nu se ştie câte. “Au fost precizate taxele în eventualitatea în care nu vom primi locuri bugetate de la minister. În acest moment nu avem comunicate locuri bugetate. Avem promisiunea că, în perioada următoare, toate universităţile, nu numai noi, care au înfiinţat colegii vor avea şi locuri bugetate. Admiterea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pe locuri bugetate şi pe locuri cu taxă după aceea”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul UCB. 

Clasele vor fi înfiinţate anul acesta la colegiul universităţii pe specializările: asistent medical generalist; organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii; tehnician operator maşini cu comandă numerică; tehnician electroenergetician; analist programator; tehnician în activităţi de secretariat; agent  fiscal. Pe fiecare specializare va fi înfiinţată câte o clasă de 30 de cursanţi, numai la specializarea asistent medical generalist vor fi înfiinţate două clase. Taxele variază între 1500 şi 1700 lei, numai la specializarea asistent medical generalist taxa este de 2100 lei. În anul şcolar 2014-2015 a fost înfiinţată o clasă pe partea de asistenţă medicală.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: