Peptan: După ce ies din spital, revin în greva foamei

Sindicalistul Gheorghe Peptan, care a stat 5 zile în greva foamei în faţa sediului CE Oltenia, a ajuns luni seară la spital, după ce i s-a făcut rău. De pe patul de spital, Peptan anunţă că nu va renunţa la această formă de protest şi că va reintra în greva foamei odată ce medicii îl vor repune pe picioare. Sindicalistul spune că va protesta până ce administraţia complexului va da curs celor 17 revendicările ale sale.

Cele 5 zile de înfometare, vârsta, organismul slăbit şi starea precară de sănătate l-au determinat pe angajatul CE Oltenia de la Mentenanţă Rovinari să cheme luni seară o ambulanţă. Acesta a ajuns la Spitalul 700 cu glicemia scăzută şi cu tensiune mare. “Problemele şi cu diabetul au declanşat această stare de inconştienţă la momentul respectiv. Am căzut din picioare în faţa companiei. Se uitau cei de la complex la mine şi nici nu le-a păsat că mă simt rău. Am pus mâna pe telefon şi am chemat salvarea. A venit repede, ce e drept”, a spus Peptan.

Sindicalistul a luat după el la spital şi adresa pe care a înaintat-o administraţiei legat de revendicările sale. Peptan spune că printre cele 17 cerinţe nu se află niciuna din care să reiese vreo solicitare a sa de a-i fi angajată fiica în complex, aşa cum a spus managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Grevistul a spus că va relua forma extremă de protest de îndată ce medicii îi vor semna ieşirea din spital. “Eu aştept administraţia, dacă are buna plăcere, să vină să facă un acord cu soluţionările perfecte şi să dispară noţiunea acea că Peptan a intrat în greva foamei pentru fată şi ca să fiu scos de pe lista cu disponibilizările. Imediat ce îmi revin mă voi întoarce la locul de protest. În această perioadă cât sunt spitalizat, aştept să vină să discute cu mine”, a mai spus Gheorghe Peptan.

Gheorghe Peptan, lăcătuş mecanic la secţia Mentenanţă zona Rovinari, a intrat joia trecută în greva foamei, având mai multe nemulţumiri legate de deciziile pe care le-a luat administraţia în acest timp. Printre revendicări se numără: refacerea listei de disponibilizaţi, cerând să fie introduşi cei care au beneficiat de ordonanţe de-a lungul vremii, cei care au fost angajaţi pe pile; retragerea salariaţilor de la serviciul de pază şi reintegrarea la locurile de muncă de unde au fost mutaţi, alocarea unui fond suplimentar pentru promovarea salariaţilor cu salarii mici, şi altele.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: