Colaborarea între CSM şi LPS este în impas

Noul Club Sportiv Municipal din Târgu Jiu ar putea să renunţe la echipa de handbal feminin pentru care s-au alocat fonduri prin bugetul din acest an. Nu s-a putut semna un protocol de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv în ceea ce priveşte echipa de handbal feminin, din cauza unor pretenţii exagerate ale clubului şcolar.

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, a încercat de la numirea sa să ajungă la un acord cu Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu pentru a prelua la CSM echipa de handbal feminin a LPS, care sezonul trecut a evoluat în competiţia de senioare a campionatului naţional, Divizia A. 

Oficialul CSM a precizat că nu s-a ajuns la un consens în această privinţă: „Pe handbal s-a vorbit deja prea mult de o colaborare cu LPS Târgu Jiu. Eu am prins în proiect şi o posibilă preluare a echipei LPS de senioare, în sensul de a prelua toată echipa lor de fete dar, din păcate, sunt ceva probleme, pentru că n-am ajuns încă la un consens. De fapt realitatea este că nu mai prea există acea echipă şi nu am ce să preiau. Teoretic ar trebui să creştem copile de 14 ani, dar nu se poate juca la senioare cu junioare de 14 ani”.

CSM putea avea echipă de handbal feminin în acest an doar dacă se ajungea la un acord cu LPS, pentru că altfel va trebui mai mult timp pentru a pregăti o altă echipă care să fie înscrisă direct în Divizia A. „Banii sunt prinşi în buget, nu ar fi nici o problemă să facem acel acord cu LPS şi chiar m-aş bucura. Nu înţeleg de ce se vorbeşte atât pe această temă, pentru că noi avem prins acest acord în buget şi lucrurile sunt simple. Sper că voi găsi înţelegere la LPS, pentru că am discutat cu toţi antrenorii de acolo şi sunt oameni foarte deschişi cu care se poate discuta, dar am ceva probleme cu alţi oameni de acolo. Sper că totul va fi în ordine şi se va face şi acea echipă pentru că ar merita, echipa a jucat deja un an în liga a doua. Şi cu puţine îmbunătăţiri am putea face o figură frumoasă la senioare”, a mai spus  directorul Bălăeţ care îşi doreşte o colaborare pentru echipa de handbal feminin.

Echipa de handbal fete a LPS a fost una mediocră în campionatul care s-a încheiat în primăvară, clasându-se pe ultimul loc, dar trebuie remarcat faptul că toate componentele lotului erau junioare, sub vârsta celorlalte competitoare, unele având chiar dublul vârstei tinerelor eleve. Cu siguranţă că un program zilnic de pregătire într-o sală adecvată cum este Sala Sporturilor şi condiţii bune de masă şi vitaminizare ar putea creşte şi randamentul de pe teren al jucătoarelor, chiar şi junioare fiind.  

Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: