Romanescu: CSM poate face colaborări, dar fără criteriul politic

Primarul Marcel Romanescu a găsit soluţii în cazul în care nu se va ajunge la un acord între CSM şi LPS în ceea ce priveşte echipa de handbal feminin. Edilul a afirmat  că pot fi redistribuiţi banii prevăzuţi în buget pentru echipa de handbal senioare către echipele de juniori ale clubului.

CSM Târgu Jiu a propus, prin bugetul din acest an, finanţarea de către clubul primăriei a unei echipe de handbal feminin care aparţine LPS, totul urmând să se facă legal, în urma unui protocol de colaborare.

Primarul a explicat însă faptul că reprezentanţii Liceului Sportiv nu pot impune reguli de folosire a banilor de la CSM şi trebuie să respecte aceleaşi principii stabilite şi pentru alte colaborări: „Finanţarea se va face de către CSM, iar un parteneriat între cele două entităţi se poate face numai cu acordul CSM, nu ne poate impune nimeni reguli. Dacă a înţeles cineva că poate să ne impună anumite reguli, nu va fi aşa. Avem prevăzut acest buget pentru echipa de handbal fete de la LPS, dar asta nu înseamnă că ne pot impune ceva”.

Edilul consideră că bugetul echipei de handbal fete va putea fi redistribuit dacă nu se va ajunge la un acord, problema principală fiind condiţiile impuse de cei de la LPS care cer sume foarte mari: „Bugetul acela poate fi redistribuit, mai bine facem şapte grupe de handbal de juniori, sau de baschet, pentru că banii merg tot la sport. Dar când au văzut banii în buget şi-au imaginat că noi suntem sclavii de serviciu care trebuie să răspundă la nişte comenzi. Nu e aşa, trebuie respectate  anumite principii pentru că nu poţi să dai la antrenorul de la baschet, de exemplu 15 milioane de lei vechi pe lună, iar la handbal, la echipa de senioare să vină şi să spună că el fără 1000 sau 1500  de euro pe lună nu vine antrenor. Dacă nu păstrăm anumite limite ale modului în care finanţăm această activitate, riscăm la un moment dat ca toţi banii din CSM să meargă doar într-o anumită direcţie şi apoi să se aleagă praful. Pentru că ei, văzând  că cedăm foarte uşor, o să ceară permanent. Nu poate să ne condiţioneze cineva dacă discutăm de un parteneriat”.

Mai grav e faptul că se pune presiune  pentru a se semna acest parteneriat în orice condiţii, edilul acuzând interese politice care ar fi la mijloc, după şedinţa de consiliu local în care s-a discutat problema parteneriatului: „Am văzut şi în şedinţa de consiliu că se pune presiunea aceasta nefirească spunând că nu vrem să facem parteneriat cu LPS. Ba da, vrem, dar în condiţiile stabilite de noi pentru că noi finanţăm activitatea, Primăria Municipiului Târgu Jiu prin CSM va finanţa activitatea echipei. Atâta timp cât noi ne ducem cu banii, noi le asigurăm condiţii de antrenament şi noi le punem la dispoziţie sala gratuit, nu ne poate condiţiona nimeni. Dar să nu creadă că ne-au prins la mijloc şi bugetul pentru CSM îl vom duce spre LPS. Dacă se gândesc la un astfel de lucru se înşală amarnic. CSM este o entitate distinctă şi poate face astfel de colaborări dar fără criteriul politic”.

Cu toate că directorul LPS, Gabriel Răscol, este membru PSD, clubul primăriei nu a avut o problemă în ceea ce priveşte culoarea politică şi a introdus în bugetul din acest an şi finanţarea echipei de handbal de Liga a doua a LPS.

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: