Colectă de alimente și produse de igienă în bisericile din Târgu Jiu

Biserica întinde o mână de ajutor bătrânilor și persoanelor aflate în izolare la domiciliu din cauza temutului virus COVID-19. Arhiepiscopia Craiovei și Asociația Vasiliada desfășoară în această perioadă campania „Dragostea nu cade niciodată!”. 

De sâmbătă, 14 martie, în toate bisericile din Craiova și Târgu Jiu se vor organiza colecte de alimente neperisabile și produse de igienă. Prin intermediul acestei campanii, asistenții sociali și voluntarii din parohiile Arhiepiscopiei vor colecta alimente de bază și produse de igienă pe care le vor distribui persoanelor vârstnice și altor persoane izolate la domiciliu.

„Părinții parohi sunt îndemnați ca, împreună cu personalul pregătit al Asociației Vasiliada, să constituie grupuri de suport logistic pentru această acțiune. Sunt invitați să participe la această lucrare companii private responsabile social și  ONG-uri care doresc să vină în sprijinul persoanelor aflate în situație de risc. De asemenea, toți cei care doresc să se implice voluntar în distribuirea alimentelor și a produselor de igienă la domiciliul  beneficiarilor sunt rugați să transmită datele de contact la adresa de e-mail: [email protected]”, anunță Arhiepiscopia Craiovei.

La nevoie, Arhiepiscopia Craiovei este pregătită să asigure spații de izolare și hrană caldă, precum și alte forme de ajutor persoanelor care necesită protecție specială.

În plus, în toate bisericile din țară sunt reguli noi şi măsuri de protecție. Bisericile și mănăstirile trebuie să asigure un spațiu unde credincioșii își pot igieniza mâinile.

Pentru a evita aglomerarea credincioșilor în spațiul de cult, Patriarhia Română le-a recomandat preoților să folosească difuzoarele exterioare, să oficieze slujbele în aer liber, lângă lăcașurile de cult sau, acolo unde există, în altarele de vară.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: