Colegii importante din Gorj revin la statutul de liceu

Mai multe unități de învățământ preuniversitar din județul Gorj care în prezent poartă titlul de colegiu vor deveni licee. Este vorba de unitățile care nu au reușit să obțină la examenele naționale o medie de promovabilitate mai mare sau egală cu media pe țară.

Colegiul Tehnic nr.2 din Târgu Jiu, Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu Jiu, Colegiul Tehnic Mătăsari, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu sunt doar câteva din unitățile care își vor pierde titlul de colegiu, iar acest lucru se va întâmpla cu toate colegiile care nu au înregistrat la Bacalaureat rezultatele impuse de legislația în domeniu.

”Conform ordinului 3732 privind metodologia de acordare a titlului de Colegiu Național sau Colegiu pentru unitățile de învățământ din mediul preuniversitar, toate instituțiile de învățământ preuniversitar din Gorj care în momentul de față poartă titlul de colegii, colegii tehnologice, își pierd titlul de colegiu din cauza faptului că nu respectă unul dintre criterii, și anume promovarea examenelor naționale cu un procent peste media națională sau cu o medie egală cu media națională”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

Chiar dacă știu că media de promovare nu recomandă unitatea pentru a-și păstra titulatura, unii directori speră să păstreze vechea titulatură. ”Deocamdată, nu ne-a venit nicio hârtie. Noi am întocmit dosarul care ne-a fost cerut conform metodologiei de evaluare, l-am înaintat Inspectoratului Școlar, dar nu am primit niciun răspuns, dacă se menține sau nu se menține. Promovabilitatea la Bac într-adevăr este scăzută, undeva la 33% a fost anul trecut, și este sub media pe țară”, a comentat Leontin Hăinaru, directorul Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Conform reprezentanților ISJ Gorj, schimbarea denumirii școlii nu implică alte consecințe pentru unitățile școlare vizate. ”Așteptăm documentația de redenumire a unității de învățământ de la toate unitățile de învățământ preuniversitar care poartă titlul de colegii tehnologice”, a precizat Georgeta Popescu.

Schimbarea denumirii acestor unități de învățământ s-ar putea produce înainte de finalizarea anului școlar în curs. Ordinul ministrului Educației la care fac referire reprezentanții ISJ Gorj a fost emis în 2013, iar pentru reconfirmarea statutului de Colegiu Național sau de Colegiu perioada este de 5 ani. Acesta este și motivul pentru care schimbările au loc în această perioadă.

Vizualizări: 6,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: