Post de secretar de comună, scos la concurs pentru a patra oară

Situație grea pentru administrația locală din comuna gorjeană Prigoria care de cel puțin doi ani trebuie să se descurce fără secretar. Primărița Iuliana Iliescu spune că primăria nu avea secretar când a preluat mandatul și că de atunci a scos la concurs acest post de trei ori. Fără succes însă. Recent, postul a fost din nou scos la concurs, iar primărița din Prigoria speră să găsescă un secretar de această dată.

În prezent, atribuțiile secretarului sunt exercitate de juristul primăriei Prigoria. ”Am scos perioadic postul la concurs. Prima dată s-au prezentat candidați, dar nu a câștigat nimeni. A doua oară a câștigat cineva, dar a renunțat. A treia oară au fost respinse dosarele, deci este a patra oară când scot postul la concurs. Mai e puțin și termin mandatul tot fără secretar. Pentru orice primar secretarul este important. Până la urmă, eu a trebuit să muncesc cot la cot cu juristul primăriei, să putem scoate la capăt activitatea de secretar”, a declarat Iulia Iliescu, primarul comunei Prigoria.

Persoanele interesate să ocupe acest postul de secretar își pot depune candidaturile până în data de 30 ianuarie. Proba scrisă va avea loc în 13 februarie, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Candidații trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, dar și vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 5 ani.

Vizualizări: 3,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: