Colegiul „Ecaterina”, din nou cel mai bun liceu din Gorj

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun liceu din judeţul Gorj. Situat pe locul 24 într-un top al celor mai bune licee din România, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” îşi menţine şi anul acesta poziţia de anul trecut. În top se regăsesc Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, dar şi Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

Cel mai bun liceu din judeţul Gorj rămâne şi anul acesta Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Într-un clasament al celor mai bune licee la nivel naţional, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” se situează la poziţia 24 cu media 8.87. Clasamentul a fost realizat în funcţie de nota de admitere în cadrul acestei instituţii, dar şi media la examenul de bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean a confirmat superioritatea Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” faţă de alte licee din Târgu Jiu şi Gorj. „Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” rămâne în fruntea liceelor din judeţ ca urmare a mediei de admitere şi a mediei obţinute la examenul de bacalaureat. Menţionăm faptul că toţi elevii acestui liceu au promovat examenul de bacalaureat din 2014 şi a fost şi un singur elev care a obţinut media 10 la acelaşi examen”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Directorul unităţii de învăţământ, Gheorghe Nichifor, a precizat ce anume a clasat liceul pe această poziţie. „Unul din atuurile noastre este acela că avem copii disciplinaţi din mediul rural, copii buni la care se adaugă profesionalismul, respectul şi dăruirea cadrelor didactice. Din întâlnirea aceasta nu puteau să rezulte decât lucruri bune. Faptul că suntem o şcoală complicată, avem şi cantină şi cămin, grija personalului auxiliar pentru buna desfăşurare a lucrurilor, toate duc la o armonie şi nu putem decât să ne menţinem în această poziţie”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Gheorghe Nichifor.

În topul liceelor la nivel naţional, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” ocupă poziţia 73 cu media 8.40, Colegiul Naţional „George Coşbuc” poziţia 90 cu media 8.28 şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” poziţia 93, cu media 8.27.

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: