Combinezoane pentru doar trei zile. Tîrziu: Am cerut la DSU

Începe din nou criza de echipamente medicale în spitale. Cea mai grea situație este în cel de la Târgu-Cărbunești, unde sunt pe terminate combinezoanele. Managerul unității medicale a primit promisiuni din partea celor de la Departamentul pentru Situații de Urgență că le vor fi livrate combinezoane ca să facă față valului mare de pacienți, astfel încât cadrele medicale să nu riște infectarea la locul de muncă. În spital, și paturile sunt ocupate aproape la capacitate maximă.

Pentru că sunt pacienți tot mai mulți în spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești, materialele de protecție se consumă și mai repede. Într-o zi, medicii, asistentele și infirmierele ajung să consume chiar și aproape o sută de combinezoane.

Cum spitalul nu are nici bani, nici alte posibilități să reînnoiască prea repede stocurile de echipamente de protecție, Constantin Tîrziu a cerut ajutor la DSU. A primit, în schimb, promisiuni că vor veni și ajutoare de la centru. „Sunt pe terminate echipamentele. Am avut o discuție cu reprezentanții DSU și mi s-a promis că vor sosi materiale sanitare. Vin atâția pacienți, fiind răspândiți în toate secțiile. Consumul de combinezoane este foarte mare. E nevoie de intrat la pacienți foarte des și doctorul de dimineață, care face vizita, și cel care rămâne de gardă. Mai intră de cel puțin trei ori pe zi o asistentă și o infirmieră pentru administrarea medicamentelor plus curățenie”, a explicat managerul spitalului.

Combinezoanele care mai sunt acum în magazia spitalului sunt suficiente pentru cel mult trei zile, așa că ajutorul de la București este așteptat ca o gură imensă de oxigen. „Am avut dăți când am consumat și 93 de combinezoane pe zi. Stăm rău la acest capitol. Cred că mai avem pentru vreo trei zile dacă lucrurile vor merge așa, dar sper să primesc cât mai repede aceste combinezoane de la DSU”, a mai spus Tîrziu, la Tele3.

Promisiunea celor de la DSU a fost că materialele de protecție vor sosi în Gorj până la sfârșitul acestei săptămâni. (A.A.)

Vizualizări: 1,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: