Numărul gorjenilor cu Covid se apropie de o mie

Gorjul va atinge în 2-3 zile pragul de o mie de infectări cu noul coronvirus. Până miercuri, la ora 14.00, au fost confirmate 948 persoane cu COVID-19, din care 503 persoane sunt vindecate și externate, iar 35 persoane au decedat.

„De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au mai fost înregistrate două decese: femeie în vârstă de 60 ani- comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate, AVC sechelar (accident vascular cerebral) și cardiopatie ischemică; bărbat în vârstă de 64 ani- comorbidități: hepatocarcinom stadiul final”, a transmis Direcția de Sănătate Publică.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj au fost prelevate 7.124 teste, din care 109 sunt în așteptare.

„De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 37 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 35 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj; două teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private“, a mai precizat sursa citată.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: