Combustibil decontat ilegal la IDP Gorj

Directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj trebuie să repare o „greşeală” de 14 mii de lei, prejudiciu adus societăţii pentru că a fost decontată mai multă benzină decât trebuia. Astfel, a fost depăşit consumul normat de combustibil.

Prejudiciul a fost creat în anul 2016. Tot atunci, directorul IDP Gorj, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a uitat să factureze venituri de aproape 48 de mii de lei, rezultate din lucrări executate.

Greşelile au fost evidenţiate în raportul Curţii de Conturi în urma verificărilor efectuate în primăvara anului trecut la IDP. Inspectorii Camerei de Conturi Gorj mai precizează că nu au fost calculate şi recuperate creanţe în sumă de 17 mii lei, reprezentând penalităţi de întârziere stabilite prin contractele de executare lucrări şi nici nu au fost respectate prevederile legale cu privire la modul de înregistrare şi urmărire a veniturilor rezultate din lucrările executate prin nefacturarea acestora către beneficiarii lucrărilor. (M.M.)

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: