Poliţia Locală Târgu Jiu funcţionează ilegal de cinci ani

Poliţia Locală Târgu Jiu funcţionează ilegal! S-a descoperit acest lucru după ce a fost găsit în Planul de Ordine şi Siguranţă Publică, după care ar trebui să funcţioneze instituţia, semnătura lui Nicolae Daviţoiu, în calitate de consilier local. Acesta nu mai ocupă funcţia respectivă de aproape patru ani şi este inexplicabil cum a apărut semnătura acestuia pe un document emis în 2016!

Consultând documentele, se bănuieşte că directorul Poliţiei Locale Târgu Jiu nu a făcut altceva decât să înlocuiască prima filă din acest Plan. În realitate, acesta ar fi trebuit să fie votat în şedinţa de Consiliu Local. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2012, aşa că de atunci Poliţia Locală funcţionează ilegal! În 2014 şi în 2016, Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale Târgu Jiu figura ca semnat de vechea comisie din cadrul primăriei, din care făcea parte inclusiv Nicolae Daviţoiu, în calitate de consilier local. „Este imposibil să fie semnătura mea, pentru că eu am renunţat la această calitate din 2014!”, a fost reacţia lui Daviţoiu când a văzut documentul.

Urdea, străin de ce se întâmplă

Practic, din 2013, Poliţia Locală Târgu Jiu funcţionează în afara prevederilor legale. Punctul de vedere al instituţiei a fost unul sec. Nu s-a încercat decât aruncarea pisicii moarte în curtea Primăriei Târgu Jiu. Asta în condiţiile în care directorul Poliţiei Locale, Florin Urdea, nu ar trebui să fie străin de ce s-a întâmplat, despre modul în care au fost modificate aceste documente în ultimii ani, despre cum a funcţionat instituţia sa până acum. „Luând în considerare dispoziţiile Ordinului MAI nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine şi siguranţă publică al poliţiei locale, elaborarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Târgu Jiu se realizează de către Comisia Locală de Ordine Publică drept pentru care informaţiile solicitate se pot obţine de la autoritatea locală”, a transmis Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

La Primăria Târgu Jiu, nu este niciun document. Ultimul Plan de Ordine Publică a fost votat în 2012, în şedinţa de Consiliu Local. „Toate documentele se află la sediul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, deoarece acesta este instrumentul în baza căruia instituţia îşi desfăşoară activitatea”, a explicat Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Pe fir au intrat şi poliţiştii. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a anunţat că va face verificări cu privire la falsurile prezentate.

Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: