Comercianţii de haine, prinşi cu mâţa-n sac de Garda Financiară

Mai mulţi comercianţi de haine şi încălţăminte din Târgu Jiu au rămas ieri fără marfă după ce comisarii Gărzii Financiare Gorj au constatat că aceştia achiziţionează produse din capitală fără documente legale.  Oamenii s-au arătat extrem de indignaţi de măsurile organelor de control întrucât spun ei vânzările merg aşa prost încât abia au bani să plătească chiria la spaţiile unde-şi vând marfa şi nu au profit de împărţit cu statul.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au oprit ieri în trafic două microbuze ce transportau obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte de la Bucureşti. Produsele aparţineau mai multor agenţi economici şi urmau a fi scoase la vânzare pe piaţa din Târgu Jiu. Comisarii Gărzii Financiare au verificat fiecare agent economic în parte, cei care au avut documente pentru marfa pe care o achiziţionaseră au scăpat repede de organele de control, alţii, fără facturi, au rămas fără milioane bune, marfa lor fiind confiscată. „Au fost câţiva comercianţi care nu au putut prezenta acte de provenienţă a mărfii, motiv pentru care le-am confiscat produsele, urmând să le aplicăm şi o sancţiune”, a precizat Traian Iana, director coordonator Garda Financiară Gorj.

Comercianţii s-au supărat când au fost luaţi la întrebări de organele de control. „Nu mi se pare corect. Eu plătesc pentru două magazine 100 de milioane chirie e normal că trebuie să punem un adaos foarte mare ca să avem bani măcar să acoperim cheltuielile, în ceea ce priveşte facturile, la cei de la Bucureşti ar trebui să se facă controlul pentru că ei nu eliberează facturi”, a spus Radu Popescu, unul dintre comercianţii verificaţi.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: