Prefectul a concediat "din greşeală" o angajată aflată în maternitate

O salariată de la Prefectură a fost concediată şi apoi angajată. Important este că salariata se afla în concediu de maternitate încă de la începutul anului 2009, însă a fost trecută pe lista disponibilizaţilor din „greşeală“.

Oana Nicola se află în concediu de maternitate din 5 ianuarie 2009, aceasta ocupând funcţia de consilier asistent treapta 2 în cadrul Prefecturii Gorj. În ultima organigramă a Prefecturii Gorj, postul femeii nu s-a mai regăsit pe listă. Întrebat despre cele întâmplate, prefectul Andrei a negat că a fost posibil aşa ceva. „De unde ştiţi voi ce s-a întâmplat? Nu vă mai luaţi după toate zvonurile pentru că nu este adevărat. De unde aţi auzit voi că se pot face concedieri, dacă persoana în cauză este în concediu de maternitate”, a spus supărat Liviu Andrei.

Prefectul s-a mai gândit şi a recunoscut până la urmă că s-a creat această situaţie. A refuzat însă să spună cine se face vinovat. „Şi dacă s-a făcut această greşeală, ce? A fost rezolvată. Ce mai contează din vina cui s-a produs greşeala?”, recunoaşte prefectul Andrei, atunci când şi-a dat seama că nu are cum să mai nege adevărul.

În cazul în care eroarea nu era corectată, se comitea o ilegalitate, dat fiind faptul că în Codul Muncii este prevăzut faptul că o salariată poate beneficia de doi ani de concediu de maternitate după naşterea unui copil, fără a-i fi afectată revenirea în câmpul muncii.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: