Supermarketul Lidl angajează treizeci de persoane

Târgujienii vor avea un al treilea hipermarket în numai cinci luni. Este vorba despre magazinul Lidl care va fi construit  chiar în locul fostei Fabrici de Cărămidă din municipiu. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ doua milioane de lei.

În anul 2008 societatea nemţească a primit autorizaţia din partea Primăriei Târgu Jiu pentru a construi hipermarketul Lidl şi în Târgu Jiu. Acesta se va întinde pe o suprafaţa de 1426 mp care va include şi o parcare cu un număr total de 113 locuri. „Societatea Lidl România a început lucrările de construire a unui supermarket  în bulevardul Ecaterina Teodoroiu numărul 111. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1.8 milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrării este de trei ani de la data începerii lucrării, respectiv din decembrie 2009”, a spus Ermina Pasăre, şef Urbanism în cadrul primăriei Târgu Jiu.

 În momentul de faţă se lucrează la nivelarea şi tasarea terenului. Constructorii centrului comercial sunt optimişti şi speră ca până la debutul sărbătorilor de iarnă să fie definitivate lucrările. “Am început să decopertăm. Este puţin mai dificil pentru că sunt nişte blocuri imense de beton în sol care trebuie transportate la groapa de gunoi, urmează să facem tasările, iar de săptămâna viitoare turnăm fundaţia. Către sfârşitul lunii octombrie sperăm să punem şi acoperişul, iar din luna noiembrie vom începe amenajarea locurilor de parcare, a spaţiilor verzi, racordurile la utilităţi şi împrejmuirea. Dacă nu ne va incomoda vremea sunt şanse ca să terminăm lucrările până la finele anului în curs”, a precizat Nicolae Rusu, şef de şantier.

Înfiinţarea noului centru comercial atrage după sine şi noi locuri de muncă pentru târgujieni. “Ca personal vor fi în jur de 30-35 de persoane, ce vor reprezenta vânzători, şefi de magazine, şefi de ture şi vor mai fi create locuri de muncă pentru cei de la pază care vor trebuie efectueze serviciul 24 de ore din 24”, a mai spus Nicolae Rusu. 

Accesul în centrul comercial se va putea efectua prin două intrări, una din bulevardul Ecaterina Teodoroiu şi din strada Lotrului.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: