Comercianţii de la Tismana, în vizorul OPC

Comercianţii de la Tismana nu au scăpat de controalele de la Protecţia Consumatorului nici de această dată. Comisarii au luat la puricat tarabă cu tarabă, iar acolo unde au fost probleme au aplicat amenzi. Cele mai multe nereguli constau în neafişarea corectă a preţurilor.

O echipă de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a fost ieri prezentă la bâlciul de la Tismana. Comercianţii obişnuiesc să afişeze alte preţuri decât cele reale. Aceste şiretlicuri nu au scăpat de ochiul vigilent al comisarilor. „Cele mai mari nereguli au fost constatate la comercianţii de produse alimentare din târg, care nu afişează corespunzător preţurile. În special mergem pe prevenire şi nu pe amendare a acestor comercianţi, iar dacă nu respectă ceea ce le spunem vom trece şi la partea de amendare a acestora”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef CPC Gorj.

Pe lângă faptul că nu se aleg cu nimic din vânzări, comercianţii sunt disperaţi că trebuie să plătească şi amenzi dacă sunt depistaţi cu nereguli. „Nu merg deloc vânzările. În alţi ani au mers mult mai bine, dar acum deloc. Abia reuşim să mai trăim din vânzările pe care le facem. Nu avem piaţă de deschidere în altă parte, decât la bâlciuri. Mai vin şi cei de la OPC şi ne amendează, nu mai plecăm cu nimic de aici”, a declarat un comerciant.

Pe lângă comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, comercianţii au trebuit să dea explicaţie şi inspectorilor de la Direcţia Sanitar Veterinară Gorj.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: