Burlan: Nu va fi timp de management privat

Directorul SNLO Daniel Burlan a declarat miercuri seară la Gorj TV că nu crede ca va fi implementat managementul privat la companii deoarece până la finalul anului va fi înfiinţat Complexul Energetic Oltenia şi nu va fi timp. Interesant este că Guvernul avertizează că până la sfârşitul anului companiile vor avea management privat.  

Un proiect de lege privind implementarea managementului privat va ajunge în plenul Parlamentului spre aprobare. Proiectul arată că managerii vor avea contracte pe 1-4 ani şi pot fi persoane fizice sau pot proveni din firme de profil. De asemenea, salariile acestora vor fi consistente, de 20 de ori mai mari decât ale actualilor directori. Termenele pentru alegerea acestor manageri sunt scurte astfel că până la finalului anului companiile ar putea avea manageri privaţi.

Înfiinţarea CE Oltenia, sigură

Burlan a explicat faptul că decembrie 2011 este termen şi pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, care va reuni cele trei complexului Turceni, Rovinari şi Craiova şi SNLO. Burlan crede că nu va fi timp pentru management privat. „Evenimentele din ultima perioadă arată că există consens în constituirea acestui complex energetic Oltenia. Chiar în scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional se prevede că până la sfârşitul anului va fi înfiinţată această companie. Şi apoi să vedem unde va fi management privat, în interiorul acestor companii, SNLO, complexuri energetice sau la Complexul Oltenia“, a spus Burlan. Acesta a adăugat că forma de conducere a companiei este conducere duală. „Prin memorandumul convenit cu Fondul Proprietatea am şi convenit forma de conducere a acestei societăţi: conducere duală. Practic tot management privat va fi şi acolo“, a menţionat Daniel Burlan.

„Şi acum facem management privat“

Daniel Burlan a comentat şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul manager privat. Directorul de la SNLO a adăugat că şi acum se face tot un management privat deoarece lucrează după indicatori de performanţă. „Facem şi acum un management privat, conducem după nişte indicatori propuşi de acţionariat, adică de Ministerul Economiei. Dar am spus, nu ştiu dacă e timp să se aplice, pentru că la acea vreme vom avea şi CE Oltenia“.  

Întrebat dacă va candida, Burlan a răspuns: „Cred că oricine îndeplineşte criteriile o poate face. Dacă se va pune problema şi se întârzie procesul de constituire a complexului Oltenia voi candida“, a încheiat acesta.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: