Marea unire a sindicatelor de la Jilţ, la sfârşitul lui august

Cele cinci sindicate de la Jilţ care vor să se unească pentru a căpăta reprezentativitate în cadrul Complexului Energetic Turceni şi-au dat acordul pentru ca marea conferinţă de fuziune să fie pe data de 24 august. Potrivit, liderului Jilţ Nord, Adrian Marciuc, la marea conferinţă vor participa mai bine de 250 de delegaţi ai celor cinci sindicate.

Cele cinci sindicate, Jilţ Nord, Jilţ Sud, Mina Dragoteşti, Sindicatul Tesa Jilţ şi Mina Tehomir vor fuziona odată pentru totdeauna pe 24 august când va avea loc una dintre cele mai importante zi din istoria puterii sindicale din Jilţ. Potrivit liderului Jilţ Nord, Adrian Marciuc, cele cinci sindicate au fost de acord ca ziua de fuziune să fie 24 august, urmând apoi radierea de la Registrul Comerţului. „Pe 24 august va fi marea conferinţă la care vor participa peste 250 de delegaţi ai celor cinci sindicate. Este decizia noastră şi nu interesează dacă se face sau nu Complexul Oltenia. Am făcut acest demers pentru oameni”, a declarat Adrian Marciuc.

Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni

Cele cinci sindicate au ajuns şi la un consens în ceea ce priveşte denumirea noii formaţiuni sindicale. S-a stabilit astfel ca noua formaţiune sindicală să se numească Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni. „Fusese o propunere şi în final am decis să se numească aşa. Ne reprezintă. Dispare practic noţiunea de „uniune”.

CONSENS

Cât despre cel care va coordona noua putere sindicală, Marciuc spune că s-a ajuns şi aici la consens. „De ce să fim puţini şi răsfiraţi când putem şi uniţi şi puternici. Toată lumea se regăseşte în structura de conducere. Sigur că este deja un consens dar totul va decurge conform unui regulament de alegeri”, a declarat Marciuc. După ce are loc conferinţa de fuziune, noua structură sindicală se va adresa Tribunalului Gorj în vederea obţinerii reprezentativităţii la nivelul CE Turceni.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: