Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Rămâne management politic! Morega vrea CE Turceni pentru UNPR

Pedeliştii lui Ion Ruşeţ au intrat în panică la aflarea veştii că au devenit parteneri de guvernare cu Dan Ilie Morega şi trebuie să împartă puterea cu UNPR. Surse politice susţin că Morega vrea conducerea Complexului Energetic Turceni, dar şi alte funcţii în minerit şi în deconcentrate. Pentru a evita negocierile cu Morega, Ruşeţ a dispus constituirea unei comisii de negociere cu UNPR, din care el nu face parte. Morega vrea însă negocieri la nivel de preşedinţi. Oricum, ambele partide par să susţină în continuare managementul politic, nu pe cel privat la companiile de stat.

Nici nu este preşedintele UNPR Gorj, dar vrea să renegocieze protocolul existent între UNPR şi PDL la Gorj. Este vorba despre Dan Ilie Morega, care crede că poate obţine mai multe funcţii. Morega susţine că negocierile vor cuprinde inclusiv complexurile energetice Turceni şi Rovinari, iar acolo unde randamentul a fost scăzut, directorii ar putea fi schimbaţi. „Categoric voi renegocia protocolul încheiat de domnul Marius Vlaicu, pentru că dacă suntem parteneri trebuie să fim parteneri şi să numim, atât cât reprezint eu în procentele pe care le-am obţinut în colegiu şi numărul de parlamentari care sunt în actuala coaliţie. Eu pornesc de la faptul că trebuie să fie în primul rând profesionişti şi pe urmă politruci. Nu punem căruţa înaintea cailor”, susţine Morega.

PD-L nu vrea noi negocieri

Surse din interiorul Partidului Democrat Liberal confirmă faptul că Morega îşi doreşte funcţii înalte la Complexul Energetic Turceni, de aceea democrat-liberalii se aşteaptă la o negociere dură. Morega nu recunoaşte explicit că vrea anumite funcţii: „Eu nu am un interes anume pentru CE Turceni, Rovinari sau SNLO. Atâta timp cât nu am niciun contract economic nici cu Turceni, Rovinari sau SNLO, mai puţin mă interesează ceva anume. Important este că de data aceasta se schimbă configuraţia între UNPR şi PD-L Gorj“.

La următoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PDL, pe ordinea de zi va fi constituirea comisiei de negociere cu UNPR-ul. Oficial însă, democrat-liberalii se feresc să facă declaraţii, susţinând doar faptul că ce era de negociat între cele două partide, s-a negociat, iar dacă Morega mai are vreo doleanţă, problema se va pune  pe ordinea de zi în următoarea şedinţă. „Ce a fost de negociat s-a negociat odată. Dacă se va dori o nouă negociere, problema se va pune în discuţie la partid şi se va lua o decizie”, susţine Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt PDL Gorj.

NEGOCIERI

Morega a insistat pe faptul că nu va dori să negocieze decât cu Ion Ruşeţ: „Cu mine va fi o echipă de la UNPR, care va fi stabilită de Biroul Judeţean al acestei formaţiuni, iar de la nivel judeţean de la PDL de asemenea va face parte preşedintele împreună cu o echipă de la judeţ. Noi nu discutăm problemele la nivel de municipiu. Nu voi accepta o echipă din care Ruşeţ nu face parte”.

COMISIE

Senatorul Ion Ruşeţ nu a fost de găsit pentru a comenta cele spuse de Morega. Cel mai probabil comisia PDL va fi alcătuită din cinci persoane. Cei  doi prim-vicepreşedinţi, Severus Militaru şi Dorin Filip, secretarul general al partidului, Nicolae Cilibiu, iar celelalte două persoane urmează să fie alese.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: