Comercianţii din centrul oraşului ignoră normele de igienă

Comercianţii care vând dulciuri, mititei şi bere, în centrul oraşului, în această perioadă, nu respectă regulile de igienă. Chiar dacă dimineaţa apar în halate curate şi cu mânuşi, spre seară acestea dispar sau se murdăresc, vânzătorii desfăşurându-şi activitatea în condiţii improprii tocmai atunci când oamenii iau cu asalt tarabele. Din aceste motive inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au organizat echipe de control care să supravegheze în mod pemanent activitatea de comerţ practicată în zonele aglomerate, în această săptămână.
Mihaela Răducanu, inspector şef al OPC Gorj ne-a declarat:,, În perioada Zilelor Oraşului sau a diferitelor festivale, operatorii economici vin cu diferite persoane care nu au echipament complet. Chiar dacă dimineaţa au bonete, părul prins şi halate curate, până seară uită de ţinută şi apar în faţa consumatorilor murdari şi fără mânuşi.,, De asemenea, Mihaela Răducanu a mai precizat:,, Vor fi organizate echipe care vor supraveghea activitatea comercială şi vor identifica tonetele unde nu se respectă normele de igienă pentru a evita situaţii ca la Drăgoieni când în mici s-au găsit resturi de plastic şi materiale în care fusese transportată şi pregătită carnea.,,
Comercianţii care se abat de la reguliile de igienă riscă să primească amenzi contravenţionale cuprinse între 3000-30000 lei.


Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: