Comisia Europeană verifică îndeplinirea condiţiilor de mediu la CE Oltenia

Reprezentanţii Comisiei Europene vor analiza astăzi la Ministerul Mediului dacă Complexul Energetic Oltenia s-a conformat directivelor de mediu. Mai exact, dacă Termocentrala Rovinari are două instalaţii conforme şi dacă la Termocentrala Turceni a fost rezolvată problema depozitului de zgură şi cenuşă.

Complexul Energetic Oltenia, respectiv Termocentrala Rovinari, trebuia să se conformeze cu două grupuri la nivelul anului 2011 şi cu alte două grupuri la nivelul anului 2013. Din motive tehnice, s-a conformat cu două grupuri la nivelul anului 2011, numai că nu a fost respectat numărul cazanului care trebuia să fie conform. Astăzi, Comisia Europeană va analiza situaţia şi va decide dacă se vor impune sancţiuni în cazul în care vor fi constate nereguli în ceea ce priveşte directivele europene de mediu.

La Rovinari „s-au încurcat cazanele”

Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului va fi prezentă astăzi la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei Europene. „La Ministerul Mediului este vineri o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru judeţul nostru, legat de Rovinari şi Turceni. Este o verificare de rutină a ceea ce s-a raportat pe de o parte în baza unor sesizări către CE, referitor la faptul că la Turceni nu s-a închis depozitul de zgură şi cenuşă şi la Rovinari că funcţionează o instalaţie mare de ardere care nu ar fi conformă. Rovinari a avut termen să aibă două instalaţii conforme şi are la finalul anului, numai că s-au încurcat cazanele. La Turceni, s-a amenajat un nou depozit, care este conform şi urmează să închidă depozitul vechi”, a spus Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj.      

Cel mai probabil, din partea Complexului Energetic Oltenia nu va fi nimeni prezent la această evaluare, dat fiind faptul că i-a fost deja solicitat în scris un punct de vedere.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: