Unde vor ajunge salariaţii TESA din Complexul Energetic Oltenia

Reorganizarea TESA din CE Oltenia mută locurile de muncă a peste două mii de salariaţi, dar cu toate acestea este o secretomanie totală.

Surse din complex susţin că pe noua organigramă, CE Oltenia va avea 519 salariaţi TESA şi 17 personal operativ. Potrivit unei situaţii realizate de Direcţia Resurse Umane la finalul anului trecut, Complexul Energetic Oltenia avea 18.870 de salariaţi, din care 14.824 muncitori, 2.354 TESA, 1.068 CFL (conducători formaţii de lucru) şi 624 operativi. Asta însemna o pondere a personalului TESA de 12,6%.

Contactat telefonic, directorul de resurse umane Ion Răuţ a confirmat că noua organigramă a fost avizată de Consiliul de Supraveghere, dar nu poate da alte informaţii, pe motiv că „ar fi o interpunere între conducerea societăţii şi salariaţi”.

Aurel Medinţu, membru al Directoratului, a oferit însă mai multe informaţii pentru Acces TV. Acesta a menţionat că noua organigramă va fi implementată începând de luni, 17 februarie, când cei rămaşi la Resurse Umane şi Investiţii vor fi transferaţi la Târgu Jiu, la sediul din Debarcader, recent renovat. În cel mult o săptămână va fi finalizată modernizarea sediului din zona Gării, unde a funcţionat Casa de Pensii, iar aici va funcţiona Direcţia Comercială. Juriştii vor fi mutaţi şi ei în sediul din centru, unde au fost sindicatele miniere şi clubul Pandurii, în curs de evacuare.

Salariaţii TESA care nu se vor regăsi în noile structuri vor fi trimişi în producţie. Întrebat ce se va întâmpla cu salariaţii care nu vor accepta să fie trecuţi pe studii medii, Ion Răuţ a dat un răspuns evaziv. „Şi în campania de anul trecut, au fost peste o mie de oameni care au refuzat să semneze actele adiţionale. Până la urmă au semnat aproape toţi, a fost o campanie reuşită. Doar doi nu au semnat. Au ales să ne părăsească”, a fost răspunsul lui Răuţ.

REACŢII

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că susţine acţiunea lui Laurenţiu Ciurel. „Sigur că este dureros pentru cei care trebuie să plece, spun acum că cei dinainte nu au făcut asta, dar trebuie să se înţeleagă că trebuie să se eficientizeze, că acest complex energetic nu poate să trăiască fără să vândă energie”. Şi Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, a avut un mesaj pentru personalul TESA: „Trebuie să mergem pe a produce, nu pe a consuma”.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: