FURIE! Directorul CE Oltenia, înjurat, bruscat, huiduit. Vezi cine l-a păzit pe Ciurel!

 Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, a încercat ieri să meargă în mijlocul protestatarilor, dar a fost huiduit, îmbrâncit şi înjurat de sindicalişti. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca lucrurile să nu degenereze. Peste 200 de sindicalişti au pichetat ieri sediul complexului din centru, spunând că au ieşit în stradă ca urmare a încălcării constante a Contractului Colectiv de Muncă. Ciurel i-a întrebat de ce protestează şi le-a spus să-l dea în judecată, dacă li se încalcă drepturile, moment în care participanţii la pichetare s-au înfuriat. Cea mai recentă încălcare este decizia lui Ciurel de a nu mai acorda prima de vacanţă cu cinci zile înainte de concediu, cum scrie în CCM, ci în tranşe, una la concediu, a doua la finalul verii.

Pichetarea cu 200 de oameni pentru care Federația Națională Mine Energie a obținut autorizație de la autorități a început fix la ora 16.30, chiar când a bătut ora respectivă ceasul din turla Prefecturii.

Curiozitățile lui Ciurel

Condescu nu a venit ieri în piață și probabil că bine a făcut, mai ales că, într-o perioadă în care mitingul părea destul de anost, în mijlocul protestatarilor și-a făcut apariția Laurențiu Ciurel. O parte dintre sindicaliști l-au recunoscut destul de repede și s-au apropiat de el pentru a vedea ce anume îl interesează. „De ce protestați?” era întrebarea pe care managerul privat al CEO a rostit-o aproape obsesiv, minerii spunându-i care ar fi nemulțumirile lor.

Încă de la primele momente ale apariției sale în piață, Ciurel a avut parte de huiduieli și fluierături, cele mai dure cuvinte la adresa sa fiind rostite însă de Constantin Mitrescu, sindicalistul pe care managerul privat îl acuza că și-ar fi adus, de fapt, la miting nepoți de-ai săi, nu membri de sindicat. „Nesimțitule! Porcule! Ți-ai bătut joc de oameni! Le-ai luat din salarii! Nesimțitule!”, a strigat Mitrescu.

Ciurel a încercat să scape de acesta și a mers în altă direcție din piață, unde a dat peste Pompiliu Popete, lider al Cartel Alfa Gorj. Ciurel a întrebat însă și aici „de ce protestați?”, iar răspunsul primit nu i-a fost, probabil, suficient pentru că a mai pus întrebarea respectivă și altora din piață. „Sunteți frumos și deștept, de aia protestăm! Protestăm pentru drepturile noastre!”, a spus Popete, Ciurel cerându-i să spună un motiv, Popete, menționând că sunt prea multe.

Evacuat de jandarmi

Ciurel a continuat să întrebe în stânga și în dreapta de ce protestează oamenii în stradă și de ce nu preferă să acționeze protest_mineri_ziua_1_3administrația în instanță. „Lasă-ne, bă, să trăim că nu se mai poate, de asta suntem aici”, a spus unul dintre sindicaliștii veniți în piață și pe care Ciurel l-a întrebat unde lucrează, omul, evident, menționând că nu-i spune pentru că știe că azi ar putea fi deja șomer, dacă nu cumva s-a întâmplat deja lucrul acesta. Asta i-a și determinat pe unii protestatari să-și ridice gulerele de la bluze și să își pună ochelari de soare, iar un altul a purtat cagulă pentru a nu fi recunoscut, temându-se pentru represaliile din partea administrației.

Laurențiu Ciurel a rămas fără răspuns la întrebarea sa obsesiv rostită, la un moment dat liderii protestatarilor cerând jandarmilor să-l evacueze din mijlocul lor pentru a-i asigura integritatea. Deși managerul CEO spunea că nu se teme și că nu îi este frică, jandarmii au insistat ca el să părăsească zona, conducându-l până către sediul Diviziei Miniere, unde a rămas să dea declarații presei, minerii și energeticienii continuând să-l huiduiască și să îi ceară demisia minute în șir. Ciurel a repetat și aici că nu există motive pentru un astfel de protest, deși oamenii l-au contrazis pe deplin, managerul CEO reafirmând că în piață sunt lideri și rude ale acestora care și-au pierdut privilegiile de când el e în funcția de conducere.

Ciurel, apărat de „Finu” şi Zaharia

Laurenţiu Ciurel a avut spatele asigurat de două persoane identificate de liderii sindicali ca fiind Finuşi Zaharia. Primul este Nicolae Orosz, nume purtat după cel al soției, în perioada în care făcea prostii și era partener cu Gelu Livezeanu  în buletinul său scriind Murgeanu. Cum a ajuns Ciurel să fie apărat de cei doi e greu de spus, mai ales că CEO are contract cu firme de pază. „Dacă e apărat de interlopi, aşa este şi el”, a spus sindicalistul Constantin Mitrescu.

ciurel

Ciurel: Au protestat liderii şi neamurile lor

Ciurel a încercat să le spună oamenilor că au pierdut din drepturi pentru că aşa au negociat liderii lor, după care a ajuns la concluzia că în piaţă sunt liderii de sindicat şi rudele lor. Oamenii din piaţă aveau altă părere „A angajat toți copii șefilor și ai liderilor care sunt cu el și el ne întreabă ce nu ne convine. Pe noi ne-a lăsat în nămol. El știe cum mergem noi? Nu știe, că el merge cu gipanul, cu Toyota! Eu cad din tractor când merg prin nămoale. Se laudă pe la televizor, dar realitatea nu o știe. Pe la noi nu a venit. A angajat numai copii de șefi, iar acum să îi dea afară, că noi așa știm, că ultimul venit e primul plecat. Nu mi-e frică de el că nu o să stau eu la mila lui Ciurel. Mă dă afară și asta e, mă duc în Spania la portocale, dar măcar i-am spus adevărul. M-a reevaluat acum și mi-a dat nota 8, că cica asta e maximul. Păi acum 25 de ani am terminat cu 10 și acum sunt mai prost? Adică nu am ajuns să știu de 11, știu de 8?! E bătaie de joc și așa a făcut cu toți, ca să ne poată da afară!”, a spus unul dintre protestatari.

protest_mineri_ziua_1

Zăbavă, legenda vie a sindicatelor

În piață a ajuns ieri și Corneliu Gârjoabă, bucuros că în sfârșit o parte dintre sindicate încearcă să arate administrației că greșește și că trebuie să țină cont de părerile oamenilor, dar și Silviu Zăbavă, un lider din zona Motru ieșit la pensie în ultimii ani. Nemulțumit de dezbinarea sindicatelor, Zăbavă a reaminti că a spus de mai mult timp că în fruntea mișcării sindicale există lideri corupți, care au pactizat cu administrația, în defavoarea intereselor celor pe care îi reprezintă.

„Am tras nenumărate semnale de alarmă că sunt lideri corupți, că sunt lideri care au doar interesul lor, iar Motru este acum aproape distrus. Am venit să fiu aproape de foștii mei colegi. Puterea politică a făcut ca mișcarea sindicală să fie scindată, iar oamenii ar trebui să se unească și să își recâștige drepturile. L-am văzut pe directorul acesta pe care nu îl cunosc , dar care e tot cu politica și e îndârjit să distrugă mișcarea sindicală din ceea ce văd. Cred că fără sindicate le e mai ușor să facă privatizarea și atunci o să vedem șomeri în Gorj cum nu au mai fost vreodată”, a spus fostul sindicalist.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: